Tomten har redan säckat ihop och mellandagsrean skriker ut erbjudanden och granen har redan börjat barra. Tiden går fort när man har roligt.Vid det här laget är de flesta trötta på julbord och då kanske den här efterrätten passar bra. Lite  julig fast ändå inte. Här kommer recept på en ris ala malta tiramisu.

RIS ALA MALTA-TIRAMISU MED BLÅBÄR ( 6 pers)tiramisu

1 liten ”korv” färdig risgrynsgröt

18 savoiardikex ( 6 kex till dekor)

2 dl grädde

3 dl blåbär (spara lite till topping)tiramisu1

Gör så här: Vispa grädde. Smula 8 savoiardikex.Blanda den kalla risgrynsgröten med den vispade grädde. Varva sedan risgrynsgröt, blåbär och smulade savoiardikex i 4 st portionsglas. Toppa med några blåbär och stick ner ett savoiardikex i varje glas precis innan servering.

//

Ann-Sofi

3 svar till “RIS ALA MALTA TIRAMISU”

  1. Sara skriver:

    God fortsättning, kära du! Kram!!

  2. Katarina skriver:

    Låter riktigt gott! Kram!

  3. Kim skriver:

    Ris a la maltan ståendes i köket på juldagskvällen var det näst bästa på hela julen (bäst var julaftonens efterrätt).
    Den här ser ljuvlig ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation