Gratinerade rödbetor i ugn är ett alldeles utmärkt tillbehör på påskbordet.Eller ja till vilket bord som helst om vi ska vara sanningsenliga. Och man kan byta ut fetaosten mot chevré istället om man hellre vill det.

RÖDBETOR I UGN MED FETAOST ( 6 pers)gratineraderödbetor

6 st  rödbetor ( kokta i vatten tills de mjuknat)

1 fetaost

1 msk honung

1-2 msk torrostade pinjenötter

smör till formenrödbetor

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.Kvarta de kokta rödbetorna. Smöra en ugnsform. Lägg i rödbetorna.Smula fetaosten ovanpå, ringla över honung och toppa med pinjenötter. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Servera till kött eller på buffébordet.

 Idag vill jag tipsa om nätbutiken Paula Myo som säljer snygga modekläder. Nu vill jag gärna släppa in våren och sommaren i garderoben!

//

Ann-Sofi

 

5 svar till “RÖDBETOR I UGN MED FETAOST”

  1. Emmy skriver:

    De här är så gott att jag kan äta bara det! Jag älskar verkligen kombinationen med de söta rödbetorna oh den salta fetaosten. Passar till i sort sett allt!

  2. Ja! Hellre fetaost än get till rödbetorna. Det ska jag komma ihåg!

    Trevlig helg!

  3. Mårtensson kök skriver:

    Förbenat gott är vad det är! Vi kör gärna på med lite ruccola också till när vi gör detta.
    Kram på dej!

  4. Kim skriver:

    Denna moderna klassiker! SÅ. GALET. GOTT.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation