Jag och min kompis hade en degig dag framför tv:n. Söndagar är segdagar även om man inte varit ute och supit kvällen innan. Jag orkade inte gå och handla så jag öppnade kylskåpet och plockade ihop det som fanns och skapade en härlig ugnspannkaka. Jag blev förvånad själv att jag kunde skrapa ihop något så gott!! Massor av lingonsylt är ett måste till ugnspannkaka!

UGNSPANNKAKA

3 ägg
5 dl mjölk
1 dl filmjölk
3 dl vetemjöl
1 krm salt

1 paket bacon
1 näve coctailtomater
1 näve hackad färsk gräslök

Gör så här: Klipp baconen i bitar och strö ut i en ugnsform och ställ in i ugnen 5 minuter så baconen blir lagom krispig. Under tiden rör du ihop ägg, mjölk,filmjölk,salt och mjöl till en smet som du sedan häller över baconen. Innan du ställer in pannkakan i ugnen strö över hackad gräslök och peta ner coctailtomaterna som du skivat.
Låt stå i ugnen 220 grader ca 40 minuter.

Kräver alltså ingen ansträngning och passar perfekt en söndag! Det blev också mat kvar så jag fick mig en fin lunchlåda:-D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation