Hej, nu är det äntligen fredag och solen skiner på mina oputsade fönster så skarpt här idag att jag nästan skäms. Idag är jag tom på ord och mest trött så jag tycker att vi går direkt på dgaens recept istället. Förresten! Vad tycker ni om den nya designen här på bloggen? Jag fick feedback av en god vän som sa ”Det är allt lite Maria Montazami över dig!” och på det svarade jag ” Skillnaden mellan mig och Montazami är att hon har en massa pengar, jag har inga. Dessutom är hon smartare än mig”. Och nu när jag tänker efter så är Maria Montazami fan snyggare än mig också! Fy fan så orättvist.

SENAPSPANERAD TONFISK MED GRATINERAT MOS ( 2 pers)

Fisk:

2 tonfiskfiléer

1 msk dijonsenap

1 tsk örter

1 tsk rapsolja

ströbröd till panering

Mos:

8 kokta mjöliga potatisar

1 vitlöksklyfta

5 cm finhackad purjolök

1/2 dl riven parmesan

Gör så här: Blanda senap med örter och rapsolja. Pensla detta på tonfiskfiléerna och doppa filéerna i ströbröd. Upprepa ytterligare en gång. Stek upp vitlök och purjo i lite smör så det får lite färg. Pressa potatisen och blanda ner porjolöksfräset och osten ( spara lite till topping). Smöra två portionsformar och skeda upp moset. Packa moset ordentligt och strö sedan över resterande ost. Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter i ca 200 grader. Stek tonfisken i smör på medelvärme tills paneringen fått fin gyllene färg ( ca 2-3 minuter på varje sida). Klart:)

 

10 svar till “SENAPSPANERAD TONFISK MED GRATINERAT PARMESANMOS”

 1. Vilken fin sida du fått!!!
  Jag har aldrig ätit färsk tonfisk, men jag måste nog ta och göra en dag!!
  Önskar dig en trevlig helg!!

  • matsafari skriver:

   Vad kul att du gilalr det nya härinne. Jag gillar det också och blev nöjdare än vad jag först trodde att jag skulle bli:)

 2. Victoria skriver:

  Låter mumsigt, jag har inte testat att laga tonfisk:) får göra det nån gång…
  Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

 3. Kim skriver:

  Very snyggt! 😉
  Ohno, du är allt både snyggare och smartare än MM. Det vill jag lova.

  Trevligt med panering på tonfisken, fasen vad gott det ser ut!

 4. Lena skriver:

  ser riktigt riktigt gott ut!
  Trevlig vecka. Lena från make a head food

 5. Erika skriver:

  Din blogg är jättesnygg och det är du också. Montesuma, som jag kallar henne, är hemsk och korkad. Du är klok, rolig, snygg och begåvad. Klart slut!

  • matsafari skriver:

   Åh tack söta du! Håller med dig jag är faan begåvad haha;)
   Monsasuma haha jag skrattade så jag nästan gjorde i brallan;)

   KRAM PÅ DIG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation