Ja jag har haft lite huvudbry angående det här 40 tals temat jag just nu bakar inför. De här kakorna är säkert inte alls 40-tal men det är sannerligen ätbara ändå! Den här kakan går också bra att frysa in om man skulle känna för det. Passar också bra att smula ner efter gräddning och ha som crunch i olika efterätter! En användbar liten kaka helt enkelt!

SIRAPSKAKOR (ca 30 st)

  • 200 g  smör
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk  bakpulver
  • 2 msk  ljus sirap
  • 5 dl   vetemjöl

Gör så här:

Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och fortsätt vispa. Tillsätt mjölet och kör med elvispen tills smeten ”kladdar ihop sig”. Tryck ihop degen till en klump med fingrarna.  Ta upp degen på bänken och knåda gärna lite så den blir en jämn och fin klump. Dela den i tre delar.Rulla ut varje del till längder på en plåt och lämna lite mellanrum eftersom längderna flyter ut något. Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 18-20 minuter till gyllene färg.Låt svalna ungefär 2 minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt, lägg dem gärna på galler med en bakhandduk över.

16 Thoughts on “SIRAPSKAKOR

  1. Åh dessa är ju så goda,och när ja bakar dom så håller de inte mer än 2dagar sedan är alla i magen,heheh a inte bara min då.maken är oxå en gottegris

  2. Jag är inte mycket för att äta kakor däremot älskar jag deg och smet. Denna degen slår alla kategorier, sanslöst god. Jodå, kakorna är också goda, men de slår inte degen.
    Men hjälp, vad duktig du är, sitta och pilla med sådant. Imponerande!!!
    Kram kram

    • matsafari on mars 15, 2012 at 9:35 e m said:

      Jag håller med, en hel del deg är faktiskt godare som deg och inte kakor:)
      Ja visst blev det fint mitt pyssel:) Jag hoppas att svärmor blir lika nöjd som jag när alla läckerheter kommer dukas upp på hennes kalas i helgen:)

  3. Den här typen av kakor kan jag nästen inte göra hemma hos mig. De försvinner nästen innan de har kommit ut ur ugnen, Det är så goda. De är tom goda frysta.

    • matsafari on mars 15, 2012 at 9:38 e m said:

      Mumisgt med frysta kakor, det får mig att minnas hur man rev i mammas frys och hon fick alltid ge gästerna tomma burkar när vi hade besök för vi smygåt i källaren:)

  4. Åh, jag älskar att baka småkakor. Det är så himla pyssligt på nåt vis. Sirap är så gott och ger en lite knäckig smak och konsistens. Jättegott!

  5. Älskar sirapskakor. Både för att de är goda men också för att det är enkelt att baka dem. Passar säkert bra till 40-talstema.

    Råkade visst lämna avtryck från min andra blogg – flygbloggen… men då vet du att jag har två bloggar 😉

    Trevlig helg!

  6. Det är ju helt klart ätbara. Det går väl att låtsas att det är 40-tal om inte annat 😉 Ha en bra helg nu /E

  7. MUMS!! Den underbara kakan skojar man inte bort!

  8. Åh vad jag älskar dessa kakor! Jag brukar alltid ta i extra mycket sirap så de blir riktigt sega och karamelliga! 🙂

  9. Åh, vad det är gott med sirapskakor, det gjorde jag jätteofta som liten och så åt min bror upp allihop på en endaste gång! Kvar fanns lite smulor och kanske en aningen bränd kant… Tur att de går snabbt att göra så man kan baka fler 😀

  10. Åhh dessa måste jag testa och göra en dag, lät himla goda 🙂 vilken jätte härlig blogg du har och mycket fina bilder och recept!

    • matsafari on mars 25, 2012 at 7:54 e m said:

      Tack:) kul att du hittade hit och kul att du fann något som föll dig i smaken:)
      Välkommen tillbaka, nu vet du var jag finns;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation