Igår var jag och min sambo på utflykt.  Den här gången blev det skurehatt och skuregata som ligger mellan Mariannelund och Eksjö. Ett skithäftigt ställe som kräver både grova skor och lite bra fysik. Skuregata är en 800 meter lång kanjon som antagligen bildades någon gång under istidens smältningsperiod och här bodde säkert en och annan mammut eller papput.God fysik, ja, här ser ni en som är stark! Terrängen är riktigt svår på sina ställen så räkna med att du går dom där 800 metrarna på dryga timmen beroende på hur många gånger du vill stanna på vägen och hålla andan över hur makalöst vackert det är (alternativt för att du har dålig kondition). Har du barn med dig? Håll dom i koppel eller hur det nu är man brukar göra? När vi var där höll ett barn på att ramla 35 meter rakt ner i en klipphög eftersom föräldrarna var upptagna med annat. Att få en ambulans till ett sånt här ställe är nog inte att räkna med!Så när man har gått hela den där makalösa promenaden så kan man packa upp sin fikakorg och ha en picknic på Skurehatt med förmodligen Smålands bästa utsikt.  Skurehatt ligger 337 meter ovanför vattennivån och gör det till Smålands högsta punkt faktiskt. Och är man lite höjdrädd som jag, då kan man blunda under hela fikat. Eller ja titta åt ett annat håll gick också bra!

 Och ni,om ni åker hit, kör försiktigt på den lilla vägen dit! Tyskarna kör som galningar med sina husbilar och vägen är så liten att det finns risk att du blir nedprejad i diket.

6 Thoughts on “SKUREHATT & SKUREGATA

 1. Härligt och mysigt med utflykt… jag är ju en smålänning i själ och hjärta så jag säger bara fantastiskt! 🙂

 2. Ajjemen! Där har man väl varit en gång med familjen när man var liten. Med en picknick i hampan såklart! Sådana bröd som du äter där är nostalgiskt för mig. När jag gick på dagis var jag på Kaskad (badhuset hemma i Tingsryd) med en kompis och hennes pappa varje vecka. Då fick vi alltid sådana mackor med ost på. Lite blöta av klorvatten ska de vara 😉

  • matsafari on augusti 26, 2013 at 10:35 f m said:

   Åh vad gott det låter med polarbröd med lite klor:) Vi åt också ofta polarbröd på utflykter när vi var små…Är det kanske ett småländsk fenomen? Hoppas din helg har varit bra! KRAM KRAM

 3. Vilket coolt ställe! Synd att papputarna drog iväg så att mammutarna dog ut. Jag hade velat se dig med armen om en mammut där på toppen. God fysik verkar du ha iaf! Men man blir ju lite nyfiken på sambon. Fastnar han inte på bild, den rackar’n? Eller vill han vara mystiskt och hemlig på bloggen?

  Kram och allt det där, typ ha en skön söndag och så.

  • matsafari on augusti 26, 2013 at 10:30 f m said:

   Ja han den där sambon, han är hemlig av sig. Inte verkar han fastna på bild heller. Vem vet…Han kanske inte ens finns? Han vill inte vara med på bloggen och eftersom jag är så snäll så slipper han:)
   Hoppas du hade en fin söndag du också! Min var super:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation