Ja, det har varit en intensiv helg med mycket firande och alldeles för lite sömn. Och oj vad tiden går fort när man har roligt och nu sitter jag här i total tystnad och undrar var helgen egentligen tog vägen. I lördags hade vi hyrt en lokal där vi ställde till med tidernas 30 årskalas med både god mat, liveband och trevligt sällskap. Vi var ca 60 personer som samlats för att fira min sambo, många av dem hade vi inte träffat på väldigt länge och vi hade otroligt trevligt från början till slut. Bilder och inlägg från festen kommer senare för än så länge ligger bilderna i kameran. Jag vill först dela med mig av den trerätters jag lagade på självaste födelsedagen i torsdags.Födelsedagsmiddagen kommer jag dela upp i tre inlägg och vi börjar med förrätten som bestod av en lax och räkbakelse. Så enkel att göra, passar bra att förbereda innan och det smakar riktigt riktigt bra utan att på något sätt vara alldaglig. Till förrätten drack vi ett mousserande vin med guldflingor, en riktigt festlig flaska som passar alldeles utmärkt om man firar något speciellt.

Flaskan finns att beställa på systembolaget och det tar ca 8 dagar att få hem den. Smaken var lättsam, mjuk och medelfyllig med smaker av citrus och äpplen. Perfekt till nyår, om man vill ha något annorlunda! Flaskan kostar endast 73 kr och har artikelnummer 77385.

LAX OCH RÄKBAKELSE
2 pers
6 skivor formfranska
2 dl gräddfil
200 gr skalade räkor, finhackade ( spara 4 räkor till garnering)
4 skivor kallrökt lax, finhackad
1 halv  rödlök, finhackad
100 gr  gräslök finhackad
Gör så här: Använd ett runt glas och skär ut 6 rundlar av formfranskan. Bygg sedan 3 rundlar till en bakelse. Blanda alla ingredienser till lax och räkröran genom att blanda hackade räkor, hackad lax samt hackad rödlök med gräddfilen. Lägg sedan en rundel av formfranska i botten och bred ett lager av lax och räkröran och bygg vidare med franskbrödet. Översta lagret ska ochså vara täckt med lax och räkröran. Dekorera med hackad gräslök ovanpå och på sidorna av bakelsen. Toppa med 2 räkor på varje bakelse. Servera!
Jag hade dukat bordet i svart och vitt till vår meny. Färgerna som funkar till nästan allt.
Kan ni tänka er att jag plockat både rosor och luktärter utifrån trädgården! Jag har nog aldrig plockat färska blommor i slutet av november i hela mitt liv!!!
 Det blir lite extra festligt att dekorera med en ljusslinga och jag fick för första gången användning av några röda stenar som har legat i trädgården.
Katten tyckte dukningen var riktigt spännande för under tiden vi var i Vimmerby för att besöka mediumet som var sjuk, hade kissen rivit ner både ballonger och de handgjorde vimplarna.
Hon är så duktig det lilla odjuret:)
Hon försökte tigga till sig av både förrätt och vinet… den lilla apan! Se vilket grepp hon har kring sin husses glas!

5 svar till “SMASKIG FÖRRÄTT”

  1. Anonymous skriver:

    läckert! fantastiskt rolig bild på Dig när du öppnar flaskan! haha!och vilket kalas det blev i lördags! utomordentligt anordnat! :D//Walter

  2. MATSAFARI skriver:

    Walter: Ja, man är alltid på helspänn när man ska öppna en sån flaska som säger POFF! man vet aldrig var korken hamnar eller om flaskan bubblar över och sprutar ner hela rummet haha! Lördagen blev verkligen precis så jag hade hoppats att den skulle bli. Maten kom ut när den skulle, alla hade roligt, musiken var skitbra och bäst av allt LARS HADE EN FANTASTISK KVÄLL! Tack för ni var där och vilken fin present han fick!

  3. Veronica skriver:

    Vilket kanonengagemang! Verkar MER än lyckat! … till o med katten ville vara med, hi!

  4. Vardaxlyx skriver:

    Vilket fint party =) Trevliga bilder och trevlig förrätt!!Kramkram

  5. Mårtenssons kök skriver:

    Så fint du gjort, en riktig mysig middag på tu man hand! Extra guldstjärna för räkhjärtat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation