Scan lanserar nu flanktek i sitt grillsortiment och jag har länge letat efter det i butik och äntligen har jag hittat det. Flanktek är en del av bukväggens muskelpartier på ett nötdjur och flankstek är ett magert kött då man skurit bort det mesta av fettet på slakteriet. Köttet ska inte genomstekas utan grillas någon minut på varje sida för att det ska smaka så bra som möjligt. Scans flankstek är lätt kryddat med 3 olika sorters peppar och salt vilket är lite tråkigt, jag vill helt ha en bit kött utan kryddor eller marinad eftersom jag vill kunna göra mina egna kryddblandningar och marinader själv.  Varför kan inte scan förstå att alla inte vill köpa färdigmarinerat??? Här kommer en härlig grillmeny :


SMÖRSLUNGAD DILLPOTATIS MED GRILLAD FLANKSTEK
4 pers
Potatis:
800 gr färskpotatis (kokas i 1 dl salt)
1 msk smör
1 msk dill
Kött:
800 gr flankstek
Gör så här: Skrubba och tvätta färskpotatisen och koka den i massor med salt. När potatisen är färdig lägger du potatisen i en salladsslunga eller liknande och häller på 1 msk smör och 1 msk dill. Slunga potatisen försiktigt någon minut. Grilla eller ugnsstek flanksteken enligt anvisning på förpackningen. Servera med en sallad. Ät och njut!

One Thought on “SMÖRSLUNGAD DILLPOTATIS MED GRILLAD FLANKSTEK

  1. Mårtenssons kök on juni 30, 2011 at 7:23 e m said:

    Kan bara hålla med dej om färdigkryddat kött, varför inte sälja en utan för oss som själva vill marinera? Flankstek har vi haft någon gång, H. har köpt på jobbet å vi har sluppit färdigkryddat:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation