Syrensaft. Försommar i ett glas! Bättre än så här blir det inte. Saften kan dessutom frysas in i petflaskor och användas som smaksättare till den hemmagjorda glöggen i vinter så du kan njuta av sommaren även i juletider.

SYRENSAFT ( 2 liter)saftpåsyren

40 blomklasar av lila eller vit bondsyren

1 ekologisk citron

1 liter socker

1 påse citronsyra

2 liter vattensyrensaft

Gör så här: Plocka av  själva syrenblomman från klasen. Rensa blommorna från småkryp och skölj den i vatten. Koka upp vatten. Rör ner socker och citronsyra och rör tills sockret och citronsyran har löst sig. Låt sockerblandningen svalna. Skiva citronen. Lägg i citron och syrenblommor. Ställ in kastrullen i kylen i 5 dagar. Sila sedan av blommor och citron i en saftsil 2 ggr. Tappa upp saften på rengjorda flaskor. Saften går bra att frysa. Blandas sedan med vatten. Testa gärna bubbelvatten.

//Ann-Sofi

 

Ett svar till “SYRENSAFT”

  1. Emmy skriver:

    Syrensaft är verkligen en överraskande saft. Smaken bli väldigt speciell, men som brukar älskas av alla. Dessutom är det kul att se minen på folk när man berättar att saften är gjord på syrenblommor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation