Åt du tacos igår och fick massor med mat över? Ja men då har jag det perfekta påhittet som passar bra att lägga i lunchlådan eller som kan ätas på söndagen. Du varierar ju innehållet såklart efter vad du fick över. Jag älskar exempelvis skivad banan(tro det eller ej)  till min tacos och en så är jag en lover of koriander.

Och bry dig inte om att min paj har brända kanter, din ugn kan omöjligt vara lika värdelös som min!

TACOPAJ ( 8 bitar)

Pajdeg:

150 gr smör

1 tsk paprikapulver

3 dl vetemjöl

2 msk vatten

Fyllning:

300 gr ”taco”färs ( stekt med tacokryddning)

valfria tillbehör som blivit över i form av majs, lök, tomater

2 dl riven ost

Äggstanning:

3 ägg

2,5 dl mjölk

2 krm salt

Gör så här: Börja med pajdegen genom att nypa ihop smör, vetemjöl och paprikapulver. Tillsätt vatten och knåda tills det blir en fin deg. Tryck ut degen i en smord pajform och ställ in i kylen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda skalet i ugnen i ca 10 minuter innan du fyller formen med allt gott. När degen svalnat något så kan du fördela färsen och valfria tillbehör i pajskalet. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen och slå detta över fyllningen. Avsluta med att strö den rivna osten ovanpå. Grädda pajen i ugnen i ca 15-20 minuter.

Idag har jag en skön lördag och försöker städa/rensa lite i datorn. Och gissa då vad jag hittade… En fin artikel då Matsafari blev listad av Expressen som en av Sveriges bästa matbloggare 🙂  Men gissa vad jag ser som stort egentligen? Jo, att du läste hela det här inlägget till sista raden. Tack för det! Och på återseende.

//

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation