Många skratt och en härlig kväll med god mat och massa roliga spel. Det är fantastiskt vad vi tjejer kan ha roligt tillsammans. Jag är otroligt tacksam att jag har en handfull goa väninnor som gärna kommer förbi på ett bit mat på kort varsel. Tack flickor för en trevlig kväll ni andra får njuta av menyn som serverades.

 SNITTAR
4 pers

2 tunnbröd
1dl gräddfil
1 halv finhackad röd lök

2 skivor extra rökt skinka
3 teskedar hackad basilika

Gör så här: Hacka skinkan i småbitar och blanda detta med gräddfil och finhackad lök. Bred ut blandningen på  tunnbrödet och rulla ihop och skär brödet i mindre delar. Perfekt mingel förrätt. 

MUSSELSOPPA
4 pers

1 nät ekologiska levande musslor
4 dl skalade räkor
1 purjolök
2 charlottenlökar
4 pressade vitlöksklyftor
1 knippe bladpersilja
1 pressad lime
2 teskedar rivet limeskal
4 dl vitt vin
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsgrädde
4 msk tomatpuré

Gör så här: Skiva purjolök och charlottenlöken fint och stek i smör tillsammans med den pressade vitlöken. Hacka stjälkarna av bladpersiljan fint och tillsätt i grytan. Häll i 4 dl vitt vin och pressa även i limesaften och häll i limeskalet. tillsätt kokosmjölken, matlagningsgrädden och tomatpurén och rör om ordentligt. Till sist ska du ha i musslorna. Musslorna ska vara rengjorda och skrubbade och släng dem som inte sluter sig när du knackar på skalet. Låt musslorna koka några minuter och häll även i räkorna så de får koka en stund.

De musslor som inte öppnat sig vid kokning ska slängas. Häll över persijebladen och servera i skålar tillsammans med bröd. Jag bakade ut min sur-deg och fick ett fint luftigt bröd med skorpyta. Receptet på själva surdegen hittar du här.

BRIETÅRTA

4 personer

1 rund brieost
3 dl blandade nötter och torkad frukt
3 msk mango chutney

Gör så här: Lägg brieosten på en plåt. bred mango chutney över hela osten och toppa sedan med nötterna. Ställ in tårtan i ugnen i 7 minuter i 200 grader. Servera med hårt bröd och kex.

Fantastiskt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation