Falukorv är lika svenskt som dalahästen, när jag tänker efter så är kanske falukorven och dalahästen lite släkt eftersom båda verkar härstamma från samma trakter. De har ju lite samma färg och form också men de smakar inte så lika… Sen är kanske falukorven inte lika känd utomlands som det röda galloperande trästycket… Vem vill ha blommig falukorv till lunch då? Själv gillar jag falukorv i ugn bäst:)

UGNSFALUKORV ( räcker till ca 4 hungriga vuxna)

  • 1 falukorvsring
  • 3 färska tomater
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk hackad gurkmix eller bostongurka
  • 1 dl riven ost

Gör så här: Skiva falukorven, lägg bitarna omlott i en ugnsfast form. Stick ner skivade tomater och skivat lök. Bred gurkmixen ovanpå och avsluta med att strö ost över. Gratinera i ugnen i ca 30-40 minuter.

Servera med kokta makaroner, potatismos eller ris.

 

5 svar till “UGNSFALUKORV”

  1. Älskar falukorv! Äter det gärna en gång i veckan. Går ju att variera massor. Ugnsbakad är fint det!

  2. Malin´s Diner skriver:

    Äter sällan fulukorv faktiskt. Blir det av så tar jag inte falukorv utan medisterkorv. Tror att det är mer kött i den, tror…
    Då ska den vara välstekt, nästan bränd, och serveras tillsammans med stuvande idealmakaroner.

    Jag kör fläskpannakaka i kväll, också svensk husmansmat…typ. Har aldrig lagat det faktiskt, bara ugnspannkaka utan fläsk en gång.

    Kram Malin

  3. Kim skriver:

    Jag håller med Malin, nästan bränd ska den vara! Eller ugnsbakad som du gjort här. Jäklar så gott… måste nog göra det i veckan. Senap är ett måste mellan mina korvskivor.

    • matsafari skriver:

      Senap brukar jag också vilja ha men då matvägrar sambon. Senap är det västa han vet och inte går det smussla ner lite senap utan att han märker det heller!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation