Ja då var den här veckan över och vi går in i midsommarveckan. Jag har än så länge inga planer för den helgen då sambon ska åka till Tyskland och Frankrike och jobba. Så har du en inbjudan över till en glad och sprallig matbloggare? Ja men skicka den då till mig! Jag är skitrolig att fira midsommar med!

Vad har ja gjort den här helgen då? Jorå jag har mest tjutit. Min brorson tog studenten i fredags och då fällde jag en tår eller två. Tänk vad stor han blivit och vad tiden har gått fort… det känns som om det var igår han satt på köksgolvet med snor i nyllet iklädd endast blöja och hällde strösocker i alla fotoalbum. Ja så var det gårdagens bröllop som inte lämnade ett enda öga torrt. Alltså, kyrkan, det är där man tjuter…antingen när det vackra bröllop eller jobbiga begravningar ( det är ju också dom ända gångerna man hänger i kyrkan, ja förutom barndop, men dom slipper jag gärna. Det finns roligare nöje än att titta på när en gubbe i klänning doppar ner barns huvud i en skål).

Så över till dagens recept då. En helt gråtfri caprese i ugnen ( japp du läste rätt, ugn. Man behöver inte alltid hålla sig till vett och etikett) Serveras med fördel till förrätt.

UGNSGRILLAD CAPRESE MED LUFTTORKAD SKINKA  ( 4 pers)

4 st tomater

2 st mozarella

1 msk rostade pinjenötter

10 skivor lufttorkad skinka

1 msk torkad basilika eller en rejäl näve färska blad

olivolja

svartpeppar

Gör så här: Skiva tomaten och mozarellaost. Rosta pinjenötter i torr stekpanna. Lägg varannan tomat varannan mozarellaskiva i en form. Stick ner lufttorkad skinka lite här och där. Strö över pinjenötter och basilika. Ringla olivolja över och peppra ordentligt. Ställ in formen i ugnen 20 grader i ca 20 minuter. Servera som förrätt eller lunch och gärna med en bit bröd.

Och vill ni ha tips på ett väldans himla smaskigt ALKHOLFRITT rosé så kan jag tipsa om Perquita som finns på bolaget och kom som nyhet i juni.

 Och NEJ, få nu inte för dig saker! Jag är inte gravid eller typ nykter alkoholist bara för att jag dricker alkoholfritt. Jag bara föredrar det alternativet när det finns.

 

8 Thoughts on “VARM TOMATCAPRESE MED LUFTTORKAD SKINKA

  1. Tack för tipset om rosévinet! Ja, snart är midsommar här… det går fort nu. Hoppas på bättre väder än idag när regnet bara öser ner här, brrr!

    • matsafari on juni 19, 2013 at 5:03 e m said:

      Ja här öser regnet ner på liknande sätt! Då behöver man piggas upp!
      Vi får hoppas på stålande sol på midsommarafton!
      Kram

  2. Vilken god maträtt och det borde funka utan skinka också. Önskar dig en fin vecka!

  3. Nej det behöver man inte vara, varken det ena eller det andra för att njuta alkoholfritt. Här drack vi alkofri öl i veckan och det var hur gott som helst, varken det ena eller det andra är heller vi:)
    Har du vägarna förbi Skåneland så är det såklart till oss du ska kika in på midsommar, du är så välkommen så. Ta gärna med dej så du kan bjuda på den varma:)

    Kramar

    • matsafari on juni 19, 2013 at 5:02 e m said:

      Man tackar och bockar för inbjudan! Det hade verkligen varit trevligt att besöka två matglada skåningar!
      Jag hoppas inbjudan kvarstår:) Vem vet när man har vägarna åt ert håll?
      Ha det riktigt skönt under midsommar! Skåla och kramas ordentligt!

  4. Kom till oss och fira midsommar!!!!! 😀

Lämna ett svar till matsafari Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation