Det står i kokboken att jag ska ha smör i pannan innan jag steker, men det rinner ju bara ner i ögonen på mig hela tiden! Hopplöst eller hur!

Idag bjuder jag på ett vegetarisk recept och ett mycket gott sådant. Jag har under lång tid försökt äta vegetariskt minst en gång i veckan och som ni förstår så har det gått mindre bra den sista tiden. Kanske är det för att jag är rädd för att få potatisnäsa och blomkålsöron och därför att den vegetariska kosten är svår att sätta fingret på?…kan man exempelvis äta blodapelsin?

Förra veckan hade vi en vegetarisk gäst från Göteborg till bords och då skapades den här rätten:

 

VEGETARISK TACOGRATÄNG ( ca 6 pers)

  • valfri kokt pasta till 3 pers
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 5 dl kokta gröna el röda linser
  • 1 paket tacokrydda

Äggstanning:

  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt/peppar efter smak och tycke
  • parmesan ( om du vill)

Gör så här: Stek riven morot, hackad gul lök, skivad zucchini  och 2 pressade vitlöksklyftor i en STEKpanna med lite smör. När allt fått fin färg och mjuknat tar du upp detta ur pannan. Skölj inte ur stekpannan utan häll på med lite vatten och koka linserna i stekpannan i ca 10 minuter. Mot slutet tillsätter du de stekta grönsakerna igen och kryddar upp allihop  med tacokryddan. Varva sedan kokt pasta och linsröran i en ugnsfast form. Vispa ihop äggstanningen och slå den över gratängen. Strö över lite parmesan och gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en schysst grönsallad.

17 svar till “VEGETARISK GRATÄNG MED TACOKRYDDA”

  1. Katarina skriver:

    Det här lät gott!

  2. Ohh, så gott det låter mums. Ska jag definitivt göra!

  3. simone skriver:

    åh vaq gotti gott de ser ut.själv åt vi potatisgratäng med fläskfile i,så goooottt

  4. Emma skriver:

    haha, ja man kan ju undra om blodapelsin är vegetariskt!!
    Sv: de där tomaterna ja, priset reflekterade jag inte ens över tog bara massa foton. De såg iaf härliga ut. Undra om man kan odla dem?

    • matsafari skriver:

      haha nej ibland blir man förblindad av alla läckerheter:) Man kan säkert odla dem själv men det krävs nog antagligen ett växthus för att få dem att mogna.

  5. Anna skriver:

    Sv: Ja, de är riktigt söta! Men eftersom jag ville ha en låg kastrull så valde jag den turkosa. Helst hade jag velat ha allihopa 🙂

  6. My cooking heart skriver:

    Vilken bra ide! Det ska jag göra. Tack för tipset! 🙂 Vilken härlig gratäng. Finns så mycket gott som är vegetariskt. Smakade nyligen på en vegetariskt lasagne på tomatsås och spenat. Riktigt smarrig!

  7. Jouline♡ skriver:

    Mums detta lät ju himla smarrigt 🙂 min kusin är vegetarian och jag tänker banne mig sno ditt recept och ge till henne. Lite kul för vi satt och prata häromdagen om att hon skulle vilja hitta lite nya recept till vegetariska rätter, nu blir hon nog glad när jag kommer med detta så tack 🙂

  8. Thorleif skriver:

    Vi brukar också försöka äta lite vegetariskt varje vecka och jag har ett recept på ”Smarrig Morotspasta” som är supergott. Det finns under mina recept. Fast jag kan inte skapa rätter som dig utan har tagit det från en matsajt jag var med i för flera år sedan. Jag är här för att kolla nåt gott som min man och jag skall mumsa på när han kommer hem från Norrland i morgon. Du har ju så mycket att välja på.

    Ha en fin dag
    Mvh
    Malin

    • matsafari skriver:

      Lite vegetariskt då och då ger omväxling samtidigt och köper man dessutom ekologiskt den dagen man ska göra vegetariskt så gör man också en god sak för miljön:)
      Hoppas ni hittar något smaskigt att mumsa på 🙂 Hoppas ni får riktigt trevligt nu när han kommer hem!

      Kram

  9. wiper skriver:

    Jag har satt in min kommentar med fel mejladress så det står på min man Thorleif ;)) hur det kan bli., Det är i alla fall wiper som skrivit den ;))

    Ha en fin dag
    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation