Alltså…Så jävla dåligt det är…Det där i filmer! När tjejen vaknar på morgonen efter en natts sömn utan ”knullruffs” och den perfekta make-upen? Varför händer det aldrig mig? Snart vaknar man väl upp på morgonen och har naveln mellan brösten också!

Här kommer en bit vit chokladpaj som tillhör en av favoritpajerna. Jag har gjort den flera gånger och den är lika god varje gång.

BLACK AND WHITEPAJ ( 12 bitar)

BOTTEN:

3 dl vetemjöl

2 1/2 dl kakao

4 msk strösocker

150 gr smör

1 äggula

 

FYLLNING:

100 gr vit choklad

250 gr kesella

 3 ägg

 

Gör så här: Börja med botten genom att hacka ihop vetemjöl, kakao, socker och smör. Tillsätt sedan en äggula och bearbeta till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt stå i kylen ca 30 minuter.

Fyllningen gör du genom att smälta den vita chokladen i ett vattenbad eller i micro, blanda sedan ned kesellan lite i taget, rör om och tillsätt även 3 ägg och blanda ordentligt. Häll upp den här smeten i pajbotten och grädda i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

 

Den här pajen kan ätas både varm och kall. Du behöver heller inte ha något tillbehör till den. Den är god bara som den är! Pajen går utmärkt att frysa in portionsbitar av och tag fram när man är sugen.

6 svar till “VIT CHOKLADPAJ MED MÖRK CHOKLADBOTTEN”

  1. Katarina skriver:

    Yummy, vad gott det låter!

    • matsafari skriver:

      Förvinnande gott:) det där med att frysa är bara att glömma. Det var dumt att jag ens nämnde det;)

  2. Choklad på choklad, jojo vi tackar vi:)

  3. Ja, det är mycket som händer i film som man kan undra över. Hur tänkte de där?!
    Men kakan låter god. På riktigt!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation