Nu har jag ätit fisk två gånger på två veckor…Man skulle kunna tro att jag har ramlat och slagit i huvudet men det har jag inte! Jag står med båda fötterna på jorden idag och är det något som har hänt? Så är det att inpirationen till att skriva ett sånt där fasligt roligt blogginlägg är som bortblåst. Så jag får helt enkelt skriva ett tråkigt inlägg och det passar ju ganska bra en tråkig onsdag då allt går i grå nyanser utanför dörren här i Hultsfred. Inget roligt har hänt mer än att katten fick sig ett bad i morse, nästa gång  det händer så lovar jag att fotografera eländet för hon ser ganska rolig ut då pälsen ligger blöt och platt, lite som Hitlers mustasch faktiskt. Det där med långhåriga katter är inte alltid så praktiskt alla gånger,  jag fick exempelvis klippa av all päls i bakänden på katten lite innan jul  då hon satte arslet i målarfärgsburken! Dummare katt får man leta efter!

Från kattens röv till dagens måltid, ett vitlöksgratinerat mos med lite purjölök! Vrålgott till en tonfiskkotlett! Serveras med en sallad av apelsin och tomat (kanske har jag slagit i huvudet ändå) blir en riktigt fin och trevlig smakkombination. För att forma moset behöver du en mindre kopp eller liknande men jag kan erkänna att  klicka ut moset med en sked på en plåt går skitbra det också. Ha nu en underbar onsdag! Här i Hultsfred går vi nästan av på mitten av tråkighet denna lediga dag så därför ska jag fördriva dagen med tvspel, snoka runt på favoritbloggarna och kanske så slänger vi i en maskin tvätt i maskinen…ELLER INTE!

VITLÖKSGRATINERAT MOS ( 4 pers)

 • 6 kokta potatisar
 • 1 vitlöksklyfta
 • 10 cm skivad purjolök
 • 1 msk smör
 • 2 dl mjölk
 • salt & peppar

Gör så här: Mosa potatisen med en potatisstöt och blanda i smörklicken och mjölken. Stek upp purjolöken tillsammans med en pressad vitlöksklyfta tills det mjuknar och blanda sedan ner detta i potatismoset. Salta och peppra tills du är nöjd och klicka sedan ut moset på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter eller tills moset fått fin färg. Servera till en köttbit, en fiskbit eller till något vegetariskt.

TREVLIG ONSDAG!

8 Thoughts on “VITLÖKSGRATINERAT MOS TILL EN TONFISKKOTLETT

 1. Tråkig onsdag eller ej så ser då i alla fall inte maten särskilt tråkig ut! Mums, lite annat än mina kötttbullar och makaroner. Fast de passade rätt bra till min sinnesstämning i kväll. Grå grå och det ösregnar ute och vi känner oss ruggiga och småtjuriga ;( men nu ska vi pigga upp oss med glass, hemlagad chokladsås och sveriges mästerkock på burken. Go kväll på dig!

  • matsafari on januari 18, 2012 at 8:15 e m said:

   Ja vissa dagar kan mat pigga upp och ge både energi och feel good hormoner:) Köttbullar och makaroner är inte fy skam! Den enklaste matlagningen kan smaka som om den vore från himlen. Här i lilla Hultsfred öser det ner mängder med snö och jag kan nästan slå vad om att det är borta i morgon. Trevlig kväll !

 2. Du det där moset låter himmelskt gott mums!

 3. Kul att du tittade in till mig Tusen tack för att du skrev en rad också.
  Detta med tonfisk skall jag testa på fredag för vi har tonfisk i frysen.
  Spännande!
  Ha en riktig skön helg.
  kramizzzz

 4. Vad matig och god blogg du har! 😉 Man blir ju så sugen! Perfekt med frukost nu då 🙂

 5. det här lät som något för mig, älskar vitlök och potatismos. tonfiskkotlett har jag aldrig ätit, men det måste jag ju också testa 🙂

  du får ha en bra helg! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation