Blåbärsglögg! Visst låter det gott. Jag blev helnöjd med den här glöggen. Så där riktigt farligt god. Men för guds skull! Ta det försiktigt nu. Fyllehicka och minnesluckor hör inte julen till. De enda luckorna vi ska hålla öppna så här i juletid är chokladkalendrarnas och inga andra… Ja möjligtvis en och annan skåpslucka i köket går an men minnesluckorna… Ge fan i dem!

Vitvinsglögg med blåbär ( 1 liter)blåbärsglögg1

1 liter vitt vin

2 stjärnanis

2 dl blåbär

20 kryddnejlikor

2 pomeransskal

1 tsk kardemummakärnor

3 dl sockerlingonglögg

Gör så här: Häll upp vitt vin i en katrull tillsammans med socker. Lägg i alla kryddor och låt allt sjuda på låg värme i ca 2 timmar. Sila av och häll upp på flaska. Värm glöggen innan servering eller om du vill servera den kall så ställ in glöggen i kylen och servera med is.

3 svar till “Vitvinsglögg med blåbär”

  1. Synnerligen intressant recept, speciellt som fru M inte fixar glögg på rött vin längre, utan vaknar numera med en dundrande glöggvärk i pannebenet… Kanske en vit vinsvariant hade varit bättre att testa, blåbär i låter ju inte fel – det finns det i frysen minsann!

  2. Har funderat de senaste dagarna vad jag ska göra för smaksättning på glöggen i år. Den här ligger just nu på topp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation