Idag har vi spenderat dagen i Mariannelund, ni vet, dit Ida kunde se från Katthult när Emil hissade upp henne i flaggstången. Mariannelund  är också känt för sitt karamellkokeri och det får bli ett annat inlägg och ett framtida studiebesök  längre fram. Vad i herre jösses gjorde jag i Mariannelund då? Jo, jag gick äggpromenad i det härliga vädret. Äggpromenaden gick ut på att gå en tipspromenad och samtidigt stanna vid olika utsatta stationer för att kasta pil, kasta diskus, kasta boll och slå krocket. Jätteroligt och jag lyckades vinna hela 5 ägg och jag lyckades också svara rätt på 9 frågor på tipsfrågorna. Mariannelund överaskade oss också med en vacker natur och trevliga invånare. Alla hälsar på alla, bara så ni vet, om ni någon gång ska åka dit.

Så nu vet ni var äggen kommer ifrån som jag har använt i den här maträtten ; D

BAKAD POTATIS MED ÄGG OCH TONFISKRÖRA
2 pers

2 stora bakpotatis
1 burk tonfisk i vatten
1 liten röd lök
4 hårdkokta ägg
1 burk creme fraiche
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
(Har du lite färsk timjan? Ha då gärna i lite i röran)
Gör så här: Skär ett kors i varje potatis och slå in potatisen i ugnsfolie. Ställ in potatisarna i ugnen i 200 grader och låt dom vara inne i ca 1 1/2 timme. 
Finhacka löken och de hårdkokta äggen. Finfördela tonfisken med en gaffel och blanda sedan tonfisk, rödlök och ägg med creme fraiche.Salta och peppra och smaksätt även med lite timjan om du har.   Servera med en sallad. 
Lycka till!

3 Thoughts on “BAKAD POTATIS MED ÄGG OCH TONFISKRÖRA

  1. Åh så gott det ser ute. Totalt älskar tonfiskröra, mumsigt. Riktigt härlig bild du har tagit. Glad Påsk på dig med. 😀

  2. Mumms!

  3. Cecilia on april 21, 2011 at 11:56 f m said:

    Det är så gott med bakad potatis. Åt det jättemycket förr, men sambon gillar inte så plötsligt blev det sällan. Får bli ändring!Glad påsk!

Lämna ett svar till Cecilia Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation