Ibland får jag den stora  äran att skriva recept till Nordöstran, en tidning som delas ut till ca 30.000 hushåll i mitt närområde. Det kan vara det roligaste som finns, att skapa, skriva och fotografera recept som sedan går i tryck. Det är så kul att jag skulle kunna göra det nästan jämnt. Just det här numret skulle handla om jakt och då passade ju såklart ett viltrecept in.  Och för att bilden skulle bli lite vilt och höst-ig så plockade vi  in lite löv, tog fram lite pälskuddar och en stickad tröja…och volá en ganska trevlig bild skapades.

Att ha en katt som fotoassistent är ungefär som att baka utan händer eller som att simma i en sjö utan vatten, dvs ganska omöjligt.  Decibel, trollkarlen hälsar att den biff som försvann vid fotograferingen möjligen kan återfinnas i kattlådan om någon dag eller två. Och ni som inte får Nordöstran i brevlådan kan läsa den online här. Och för er som är sugna på receptet så kommer det här.

VILDSVINSBIFFAR MED CHORIZO ( 4 pers)

  •  500 gr viltsvinsfärs
  •  14 rökta påläggschorizo
  • 1 äggula
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Smör till stekning

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.Blanda färsen med finhackad choritzokorv. Blanda ner en äggula och tillsätt svartpeppar och salt. Blanda färsen ordentligt och forma sedan till 8 st biffar. Stek biffarna i lite smör på hög värme för att få lite stekyta men sänk sedan till medelvärme efter någon minut och låt biffarna steka i ca 8-10 minuter, de ska vara genomstekta.

LINGONTZATZIKI

  •  2 dl turkisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk lingonsylt
  • 1 krm malen vitpeppar

Gör så här:Pressa ner vitlöken i den turkiska yoghurten. Tillsätt lingonsylten och vitpeppar. Rör om och ställ in i kylen tills det är dags för uppläggning eller servering.

 

13 Thoughts on “BEHIND THE SCENES PÅ VILDSVINSBIFFAR MED LINGONTZATZIKI

  1. fan va läckert!
    kalas-snygg bild! och biffarna såg förbaskat goda ut måste tilläggas!

  2. Så snygg bilden blev, ja med lite kläder och löv kan det tydligen bli riktigt snyggt:)
    Inget att dricka vin till då, vi läste nämligen på ”er” sida att just lingon är något av det svåraste att ha vin till. Fast vi kan nog tänka oss att testa lingontsatsiki ändå:):)

  3. Klart vilddjuret ska vara med när det är vilttema 😉 Bilden blev ändå superfin!

  4. Kul extrajobb, och mycket snyggt pimpat matfoto!

  5. Snyggt! Nyfiken – vilken kamera + objektiv använder du (går och funderar på att investera i en ny nämligen…)

    • matsafari on november 6, 2012 at 12:32 e m said:

      Vad kul att du gillar bilden. Jag har ingen proffsutrustning utan jag fotar med en Canon 1000 d ( billigaste systemkameran på marknaden)och oftast så fotar jag mat med mitt fasta 50 mm objektiv som egentligen är ett suveränt objektiv för porträttfotogafering. Att fota med stativ är bäst om bilden ska gå i tryck. Då blir bilden knivskarp och du kan fota med dåliga ljusförhållande utan att det blir lite grynigt.
      Hoppas information hjälpte. Annars hör av dig igen:)

  6. Åh gud vilken grym bild..tappar hakan och jaaaa vill haaa

  7. Vad duktig du! Vilken grym bild du har fotat till denna rätt! Den ser supergod ut:)

    Sv; tack! Hembakta knäckebröd är så gott och jag kan äta dem som snacks.

  8. Mmm så gott!
    Önskar dig en fin helg!
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  9. Snyggt! Assistenten verkar nöjd med sitt förhållandevis billiga arvode. Inkomster ger utgifter dock. Bra att du inte fotade kattlådan men det kanske blir ett annat inlägg, haha!?

    Ha en riktigt fin helg, du och assistenten! Kram!

Lämna ett svar till Walter Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation