Jag fortsätter med att smörja in mina ben med brun-utan-sol med riktigt stor framgång! Nu vet man inte vilka ben som är mina eller Ranelids (förutsatt att Ranelid har rakat sina förstås!) Raka benen, det gör jag nu nästan varje dag, hela sommaren….Jag är väl ingen varg heller! Och nu från Ranelids ben till dagens goda vardagsrätt, biffar med färskost och gräslök samt härligt svensk nypotatis. Varför heter det nypotatis? Är det lite som ordet ny-nazist? En korkad människa som alldeles nyss blivit nazist? En nypotatis borde allså vara en potatis som alldeles nyligen blivit en potatis? Undra vad potatisen var innan dess? Jösses, jag måste nog genast googla på det!

BIFFAR MED FÄRSKOST OCH GRÄSLÖK ( ca 6 st)

  • 500 gr blandfärs
  • 1 rund liten burk creme bonjour färskost med smak grekisk vitlök
  • 10 strån hackad gräslök
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Gör så här: Blanda blandfärs med färskosten och den hackade gräslöken.  Krydda med salt och peppar. Forma sedan blandningen till lagom stora biffar. Stek biffarna med smör i en stekpanna. Servera sedan biffarna med någon god sås och färsk nypotatis.

HEJKON BEJKON:-)

14 Thoughts on “BIFFAR MED FÄRSKOST OCH GRÄSLÖK

  1. åh så gott,de var länge sen man åt biff.Nu vet jag vad vi ska äta i morgon 😀

  2. Ska jag testa fast med veg färs! 😉

  3. Kanske potatisen var en varg med rakade ben och som hette Ranelid?

  4. Nom! Det här ska testas redan imorgon! känns som man kört på med sina ”gamla vanliga” biffar lite väl länge nu 😛

    • matsafari on maj 31, 2012 at 11:58 f m said:

      Det är väldigt lätt att få rutin på vissa maträtter och så föräter man sig och måste byta till något annat;)

  5. Matorgasm. Vet du vad som är skitgott att göra biffar på, lammfärs och rivet citronskal mmmmm!

    • matsafari on maj 31, 2012 at 11:59 f m said:

      Mmm lammfärs med citron ska jag testa om jag kommer över ett paket färs, här i byn är det oftast svårt att få tag på sånt men ibland är man ju i större städer och kan passa på:)

  6. Hihi jag har också börjat med brun utan sol men är ju jättesvårt att få det jämt i början! Rolig tanke kring ”nypotatisen” förresten. Har märkt att det är något man säger neråt i landet, själv har jag alltid sagt färskpotatis 🙂

    • matsafari on maj 31, 2012 at 12:01 e m said:

      Jag använder dove´s brun utan sol. Det är den enda jag har hittat som fungerar någorlunda och inte ger ojämnt resultat om man är noga vid smörjningen:)
      Här i småland säger vi ju till och med ” pära” om potatis! Haha

  7. Vad gott! 😀

    Sv: Ja nu börjar det bli väldigt tungt 🙂 inte långt kvar! Händer i helgen då?

    • matsafari on juni 2, 2012 at 1:25 e m said:

      Är du säker på att det bara är en liten därinne…Det kanske är 4 st;)
      Helgen blir lugn. Laga god mat och spendera tiden inomhus öfr ute går ju inte vara då det är så jäkla kallt!

Lämna ett svar till Art By Tina - Konst & Fashion Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation