Kissie ( storbloggerskan med den enorma botoxläppen) skriver idag om sin utlandsresa till Thailand, Blondin-Bella ( storbloggerska med eget företag) delar med sig av skolbilder från sin föreläsning i att driva företag på internet. Kenza (storbloggerska som är flitig med det där med dagens outfit) skriver om vad hon ska packa ner i väskan till bloglovin-prisutdelningen i  New York…  medan  jag själv ( den lilla safaribloggaren som bara har mat i tankarna) tänkte inspirera mina läsare med lite browniecupcakes som jag bakade igår:)  Om man är tvungen att välja en av dessa tre bloggerskor så måste det väl ändå vara mig ni väljer? Eller? Här får ni inte se några outfits eller läsa 100 inlägg om dagen, det ni finner här passar endast i magen;-D HA jag rimmade ju till och med… Låt er nu njutas av :

BROWNIECUPCAKES ( ca 10 st)

  • 100 gr smör
  • 50 gr mörk choklad
  • 50 gr nougat
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tesked bakpulver

Hasselnötscreme, hallon och strössel som topping

Gör så här: Sätt ugnen på 190 grader. Smält margarinet i en skål i micron eller i en kastrull på spisen. Blanda ner den mörka chokladen och nougaten i det smälta smöret och låt detta svalna något. Blanda socker och två ägg i en skål och vipsa detta fluffigt och pösigt. Blanda sedan övriga ingredienser ( vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver) i en annan skål och vänd sedan ner detta i äggsmeten med hjälp av en slickepott. Rör om med slickepotten så vetemjölet arbetas ner i äggsmeten ordentligt och vänd sedan också i smör och chokladblandningen. Häll sedan smeten i formar och fyll dem inte mer än 3/4 delar annars växer smeten över kanten. Grädda i ugnen i ca 10 minuter och låt sedan browniesen svalna. När de är kalla kan du dekorera med hasselnötscremen, hallon och strössel.

Supergoda små läckerbitar som jag åt hela 5 st av igår, om jag inte hade varit tvungen att dela med mig så hade jag lätt fått i mig alla 10!

38 Thoughts on “BROWNIECUPCAKES

  1. En sån skulle jag velat haft idag efter maten, eller ett par stycken! Antar att man måste dubbla receptet, SLURP, hi!!!

    • matsafari on februari 8, 2012 at 6:20 e m said:

      Ja jag ångrar ju ikväll att jag halverade receptet!!!! För då kanske det hade räckt till några stycken att stoppa i munnen framför tv:n!

  2. Ser väldigt gott ut!!! Nougat är ju dessutom alltid gott – som choklad 🙂
    Ja, det är skönt att vara lite piggare, det är så tråkigt när man hamnar, hela familjen, i en enda lång sjukperiod!
    /Emma

    • matsafari on februari 8, 2012 at 8:09 e m said:

      Usch ja det tar lång tid innan man återgår till det normala när allihop har varit sjuka. Men vad glad man blir när aptiten tar fart igen;-D

  3. Gott det ser ut!

  4. Oj, vad gott. O lite Paris…

    • matsafari on februari 8, 2012 at 8:10 e m said:

      Ja jag älskar mitt lilla paristorn jag hittade för en tia på loppis! Räkna med att det dyker upp fler gånger här på bloggen;-D

  5. Självklart väljer jag din blogg

  6. Allvarligt talat! Din blogg är tusen gånger mer inspirerande att läsa än de du nämner i början av ditt inlägg. Vi är många som väljer dig och din blogg!

  7. Ha ha ha ha, tack för rolig läsning. Jag väljer helt klart din blogg 🙂
    Mums mums, jag gillar sådana här smarriga saker. Kanske baka till helgen…

    Jag brukar tänka varje sommar på hur jag skulle kunna konservera värmen och plocka fram den till kalla kyliga dagar. Men har inte knäckt koden ännu 😉

    Ha så gott!

    • matsafari on februari 9, 2012 at 7:42 f m said:

      Hihi tycker absolut du ska baka massor med syndigt goda kakor och sötsaker i helgen!
      Det kan vara bra att fylla frysen till gråa och trista dagar då man behöver piggas upp.

      När du kommer på hur man konserverar somamr, ring mig då så köper jag gärna ett par burkar!

  8. Så otroligt söt blogg du hur! Jättefina bilder också =)
    Eftersom du är intresserad av foto kanske du är intresserad av min fotoblogg full med coola, fina & vackra bilder!
    Kolla in & kommentera vad du tycker om bilderna =)
    Gillar du bilderna – följ bloggen!♥
    Kram♥

  9. Oj så smarrigt det ser ut! Brownies är ju bland det bästa 😀
    Hihi klart det räknas även om semlan inte var hembakt, hoppas det blir fler!

  10. Hej .
    Tack rara du för din titt inne hos mig, det värmer verkligen och jag blir så glad 🙂
    Vilken fin blogg med så många underbara recept, jag älskar verkligen att baka o laga mat, önskar bara att man hade lite fler timmar på dygnet.
    Ha en fin kväll kära du.
    Kram från mig.
    Jessica

    • matsafari on februari 9, 2012 at 7:06 e m said:

      Fin kväll till dig också Jessica:) ja tänk om man hade några timmar till på ett dygn så man kunde hinna med allt det där:)

  11. Väljer dig utan att tveka! 😉 och tycker dagens matfit är mycket bättre än dagens outfit. Måste säga att du lyckats väldigt bra med det idag igen. Passar ju dessutom bra med det djuriska på en safariblogg ;). Kramis och ha en fin kväll

    • matsafari on februari 9, 2012 at 7:05 e m said:

      Hihi ja jag är alldeles tokig i djurmönstrat:) Och namnet på min blogg passar ju jättebra ihop med mitt förkläde:) Nu fick jag en bra header-idé tills det är dags att byta:)

  12. Åh, så läckra! 🙂
    Och ja, jag väljer helt klart din blogg framför de nämnda storbloggarnas!

    Ja, visst är det! Hihi. Vi trivs redan jättebra, men mycket kvar att ordna i lägenheten. Jag är lite lat och tar lång tid på mig. Hehe. 😛

  13. Mums så gott, jättegott

  14. Mmm de här så riktigt smarriga ut yum!

  15. Jodå! nog föredrar jag din blogg alltid. Jättegoda cupcakes. Framför allt gillar jag din topping med hasselnötscremen. Visst är det färdigköpt creme. Är det i så fall någon särskild sort du köper?Så enkelt! och så gott. Tack för tipset. 🙂

  16. haha, så bra skrivet! Jag väljer din blogg utan tvekan. Smarrigt recept såg det ut att vara också! Mums!

  17. Sv: Ja den är fin, lånad från ICA så kan inte ta nån credd. Men jag fotade mina cupcakes härom veckan och tycker att den blev rätt bra i alla fall 🙂
    http://nettansliv.blogg.se/2012/february/baka.html

  18. Du, vi väljer också din blogg såklart, fattas väl bara annat:) Och hade du börjat lägga 100 inlägg med mat om dagen hade vi minst sagt börjat bli lite oroliga för dej…

  19. Mums, så goda de såg ut!!

    • matsafari on februari 11, 2012 at 4:51 e m said:

      ja jag lyckades klämma i mig 5 och om det hade varit för att jag var tvungen att dela med mig till sambon så hade jag klämt de andra fem också;-D

Lämna ett svar till matsafari Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation