Alltså…Ibland undrar jag om jag är född på den här planeten, om jag har alla hästar i stallet eller om alla mina indianer sitter i kanoten…ja du fattar! Idag stod jag och skröt om hur duktig jag är på att laga mat och gick hem för att laga den värsta blåbärssylten som någonsin skapats, det var bara att något blev ordentligt fel i doseringen av pektinet och på bänken står nu en sylt som är lika fast som sten!!! Sten är faan inte gott, det är det inte, oavsett om den har blåbärssmak eller inte!  Men jag misslyckas inte med allt här i världen så här kommer ett recept på en megagod och näsintill fettfri coleslaw som går lika snabbt att svänga ihop som kustpilen-tåget brukar vara försenat!

SNABB COLESLAW ( 4 pers)

  • 7 dl vitkål
  • 4 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 lime (saften)
  • 2 dl turkisk yoghurt

Gör så här: Strimla vitlkål och morötter med hjälp av en osthyvel. Skiva rödlöken mycket tunt. Blanda sedan turkisk yoghurt med pressad vitlök,svartpeppar, salt och limesaft. Blanda sedan samman strimlade grönsakerna med yoghurten. Låt stå i kylen, gärna över natten.

 

11 Thoughts on “COLESLAW

  1. Oj då! Men du kanske kan använda det som en vacker sten, eller. I all fall är ju Coleslaw så gott och så enkelt att göra. Kram

  2. Klart du är bra på att laga mat. Säkert felskrivet i receptet, brukar jag skylla på i alla fall. Gjorde en chimichurri som inte gick att äta, liiiite för stark. Eller MYCKET för stark. Började svettas!

    Kram Malin

  3. Ajdå! En slicksten som kossor och hästar brukar ha, fast de smakar salt och inte blåbär?! Brukar endast ha syltsocker i sylt och marmelad. Tycker det funkar fint!
    Coleslaw e ju smarrigt. Gärna med lite hel kummin i. Och grna med yoghurt istället för endast majjo. Fräschare liksom.

  4. Genom misslyckanden uppstår säkert en hel del braiga recept, och även en del braiga stenar:) Kanske ha den som brevpress, eller nåt?

  5. Gillar Mårtenssons förslag om brevpress.
    Mycket bättre än min tanke att värma den med lite vinäger och lök och kryddor och göra chutney av den.
    Jag röstar på brevpress 🙂

  6. Ja att du inte har alla hästar i stallet har vi ju misstänkt ;D På ett bra sätt alltså! Men det är ju härligt att höra att man inte är ensam om att göra såna där snygga misstag. Men en blå brevpress med blåbärsdoft, det låter ju som något du kan sälja ;).

  7. Haha! Mmmm, blåbärssten <3 <3 😀 Nej, det är ju lätt gjort ju, ingen skada skedd på ditt matlagningsrykte 😉 Coleslaw är ju himla gott, måste jag göra snart igen!

  8. Alla gör fel,händer nog många som är stressade o läser fel.coleslaw ser jättegod och vet att du är duktig kock .
    sista dagen för att tävla och ha chansen och vinna fina produkter till matlagningen.du är väl med? du har på dig till 23.59 i dag.

  9. Även om blåbärssylten blev alldeles för hård måste du mer än väl ha kompenserat upp det med den här coleslawen – vilket otroligt bra recept! 🙂

  10. Pingback: Veckans länkkärlek – v 33 | Matgeek

Lämna ett svar till Mårtenssons kök Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation