Ja nu är det snart helg igen. Det är då jag gärna äter lite gott och festligt. Ibland slår jag till med förrätt eller efterrätt. Lite gott ska man unna sig då och då tycker jag. För några helger sedan köpte jag lite olika charkuterier. Att servera charkuterier på en tallrik är ett himla trevligt sätt att sitta och prata och umgås samtidigt som man äter. Upplevelsen blir även extra njutningsfull om man samtidigt får smutta på ett fylligt rödvin. Här behövs inget recept utan snarare en typ av checklista.

Chark-tallrik som förrätt ( 2 pers)förrättcharkuterier

4 skivor spinata salami

4 skivor choritzo

4 skivor milanosalami

4 skivor parmaskinka

10 små kvisttomater eller liknande

1 näve ruccola

olivolja

Gör så här: Lägg upp allt lite slarvigt på en tallrik. Ringla lite olivolja över.Servera med ett fylligt rödvin. Tänd några ljus och sätt fram en bukett rosor på bordet.charkuterier

Lite romantik dör man inte av 😉

//Ann-Sofi

 

 

4 Thoughts on “ENKEL FÖRRÄTT

  1. Älskar plock och rödvin. Kan iofs tänka mig att äta det som middag också…

  2. Now we’re talking:) Helt i vår smak, fast vi äter oftast charken som en hel middag, lite ostar och annat gott så är vi så nöjda och glada så!
    Kram på dej, ha en finfin helg!

  3. Vilka härlig bilder och småplock sådär är bland det godaste jag vet!

Lämna ett svar till Mårtensson kök Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation