I morse, ja eller morse och morse…klockan 10.30 vaknade jag av att jag låg brevid en vass rakhyvel. Rakhyveln var inte där när jag gick och lade mig igår, det är jag helt hundra säker på!!! Jag har med andra ord blivit utsatt för ytterligare ett mordförsök av dom där röda små kattmonstrena som bor här. Hallå, hur tänkte dom? En rakhyvel? Varför inte en kniv? En karatespark? Eller förgiftning? Eller var rakhyveln kanske bara en pik? Att det liksom är hög tid att raka bort det där lurvet som jag så envist sparat på hela hösten? Hallå där benen? Står ni kvar där under allt lurv era stackare? Dom kanske inte är så dumma ändå dom där små liven?

Något annat som inte är dumt är lakrtispannacotta (förutsatt att man gillar lakrits då förstås.)

LAKRITSPANNACOTTA MED HALLONSPEGEL ( 6 pers)

PANNACOTTA:

5 dl vispgrädde

2-3 teskedar socker

2-3 teskedar lakritspulver ( lakritsfabriken)

3 st gelatinblad

HALLONSPEGEL:

1 dl alkoholfri hallon/lakritsglögg ( kan bytas ut mot hallonsaft, likör eller juice med hallonsmak)

1 gelatinblad

1 msk finhackade nötter

Gör så här: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.Värm upp grädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt socker och lakritspulver. Rör ner gelatinbladen och häll sedan upp pannacottan i små söta glas eller portionsformar. Låt stelna i kylen i ca 1 timme. När pannacottan stelnat kan du göra hallonspegeln. Lägg gelatinbladet i vatten, minst 5 minuter.Värm sedan upp vätskan ( i mitt fall, glöggen) i en kastrull på spisen.Tillsätt de hackade nötterna. Rör ner gelatinbladet. Ta ut pannacottan från kylen och häll spegeln ovanpå. Ungefär 1 cm hög spegel blir lagom. Ställ in i kylen för att stelna igen. ( ca 1 -2 timmar).

 

 

14 Thoughts on “LAKRITSPANNACOTTA

  1. hahahah vilka busfrön,tur att de inte skadade sig.
    pannacotta så gott,ja dör.nu blev ja ju sugen på lakrits så klart

  2. Du är lika rolig som Robert Gustavsson, och han är typ den roligaste jag vet. Jag dööör!

  3. Lakrits är nog nästan det bästa som jag vet 🙂

  4. Vilka katter du har haha 😉

    Den här pannacottan lät god, jag gillar också lakrits!

  5. Fin vink katterna gett dig… de är så subtila 😉
    Älskar lakrits (lakkriss) och älskar pannacotta – detta bör vara typ det bästa som finns!

  6. Alltså det låter farligt det där, man får ju hoppas att de som ska ta hand om de små fröna när de blivit större inte hör talas om deras ”killer-instinct…”
    Ja, det var ju det där lakritspulvret som vi skulle använda någon gång:)

    • matsafari on januari 15, 2013 at 5:31 e m said:

      Haha:) Antagligen kommer missarna bli fromma som lamm när de flyttar eftersom de antagligen levt ut alla sina instikter innan dess:)
      Ja lakritspulver är till för att användas har jag hört;-D Svårt att hitta miljoner användningsområden dock…Pulver tar liksom aldrig slut!

  7. Nu vet jag vad jag ska använda mitt lakritspulver jag fick i julklapp 🙂 Mums, va gott!

Lämna ett svar till matsafari Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation