I helgen var det alltså dags för årets stora mathändelse i Stockholm, nämligen Mitt Köks matmässa i Älvsjö.
Jag fick en inbjudan av Norsk fisk som tillsammans med Salma laks fanns på plats och gav tips på allt från hur man kominerar mat och dryck samt hur man styckar och tar till vara på laksen på bästa sätt.
Varför det heter laks och inte lax är för att du som konsument ska vara säker på att just laks är av norskt ursprung med allra bästa kvalitet.
Jag var även förbi tidningen Gourmet. Där var det full aktivitet kring den Svarta vitlöken som börjar bli väldigt populär här i Sverige. Den svarta vitlöken är egentligen en helt vanlig vitlök som fermenteras i ugn i 3 veckor. Vitlöken blir då svart och smakar lite mjukare och rundare. Självklart fick man smaka och jag tyckte den var god, mild men långt i från vacker.
Och jag hittade en alldeles fin fin papperskopia av Montazami som jag helt enkelt bara var tvungen att klänga lite på.Visst är vi lika som bär! Denna bild är en aningen suddig men tack du snälla man i välpolerad flint och glasögon som tog den här bilden åt mig.
8 Thoughts on “MITT KÖKS MATMÄSSA”
Lämna ett svar till matsafari Avbryt svar
WordPress spam blocked by CleanTalk.
Fasen. Jag hade med velat gå ju! Men Stockholm är så långt bort 🙁
Ja Stockholm är verkligen världens ände. Men det var fasen värt det:)
Gratis är godast, så talar en äkta smålänning (och även vi skåningar:)) Och ni är ju lika som tvillingar, det syns ju långa vägar!
Kramar på dej
Haha klart gratis är godast!
Kram tebax på er era härliga skåningar!
Vilken härlig dag du hade. Där hade jag också gärna varit 🙂
Ja det var jättekul. Kom mer åka igen nästa år!
Ja, det var ju en sådan där hemsk modern sak ! Klart jag inte klarade av att få igång den. Jag fixar kokgrop och gasspis, längre än så har jag inte kommit. Edward
Haha då måste jag faktiskt erkänna att jag inte klarar av vare sig kokgrop eller gasspis. Så du är coolare än mig på alla sätt. Kram på dig!