Här kommer ett festligt recept som kan göras om och om igen…
PLANKSTEK MED FLÄSKFILE ( 4 pers)
900 gr fläskfilé
Potatismos:
1 kg potatis
3 äggulor
3 msk smör
3 msk matolja
salt och peppar
Skala och koka potatisen. När den är klar pressar du ner den i en bunke. Häll i äggulorna och smöret samt oljan och rör om. Smaka av potatisen med salt och peppar. Skär fläskfilén i skivor. Salta och peppra skivorna och stek dem i smör i stekpanna. Tag fram ekplankorna. Sätt ugnen på 200 grader.Smörj dem med matolja och ställ in plankorna i ugnen en stund. Tag ut plankorna och spritsa ut potatismoset som en ram runt plankan. Lägg på köttet och alla godsaker du vill ha till (sparris, tomat, lök m.m). Gratinera sedan plankorna tills moset fått gyllene färg Ca 10- 15 min. Låt svalna något innan du serverar. Ät, njut!
HA DET GOTT!
Varför skall man ställa plankorna i en kall ugn?
Och vilken temperatur skall det vara för att man skall få färg på sparrisen som ligger på plankan?
Hej jojje!! Klart det inte ska vara kall ugn! Tack för påvisningen. 200 grader brukar bli bra och i min ugn brukar sparris och mos få färg efter ca 10-15 min. Ha det gott!
Ser jättegott ut. Men vart är bea såsen =)