Jag vill tipsa om en smaskig förrätt som vi äter nästan varje helg numera, nämligen en rödbets-carpaccio Detta är en vegetariskt version på carpaccio som traditionellt oftast görs på tunt skivad och rå oxfilé. Den här carpaccion blir minst lika god som originalet! Jag använde mig av en rödbeta och en polkabeta vid fotograferingstillfället, om ni undrar varför vissa skivor av rödbetorna är ljusa.  Här kommer receptet:
RÖDBETSCARPACCIO ( 2 pers)
2 rödbetor
100 gr chevrè
1 näve ruccola
2 msk pinjenötter
2 teskedar olivolja
salt
Gör så här: Skala rödbetorna och koka dem hela i en kastrull med saltat vatten. Koka i ca 15-20 minuter beroende på storlek. De ska bli mjuka och känn efter med en sticka. Låt rödbetorna svalna i kylskåpet eller i kallt vatten och rosta under tiden pinjenötterna i en torr stekpanna. Skiva sedan rödbetorna väldigt tunt med en osthyvel eller kniv. Dela upp ruccolan på två assietter, fördela de skivade rödbetorna på ruccolan och smula över chevré och pinjenötter. precis innan servering kan du ringla över olivolja och salta på rödbetorna något.
Vill du servera ett vitt vin till denna förrätt kan jag tipsa om ett gott vin som vi drack när vi åt den här maträtten, nämnligen  Emiliana Reserva Chardonnay Marsanne (artikelnr 90386) som är ett fairtrade vin från Chile. Vinet är torrt och mycket fruktigt med inslag av bland annat mango och citrus. Kostar 69 kr på systembolaget och ingår i det tillfälliga höstsortimentet. 
Alkoholfritt alternativ rekommenderas en riktigt kall alkoholfri äppelcider (finns i mataffären eller på systembolaget) med mängder av is. 

5 Thoughts on “SMASKIG FÖRRÄTT? VÄLJ DÅ RÖDBETSCARPACCIO!

  1. Alexandra - Kärlek på tallrik on oktober 13, 2011 at 4:00 e m said:

    åh, jag som älskar rödbetor skulle sluka det här <3 jag använde också just rödbetor i mitt förra inlägg – det passar ju så bra den här tiden på året!

  2. Ann-Sofi on oktober 13, 2011 at 5:36 e m said:

    Alexandra: Visst är det gott! I ugnen är det ju fantastiskt!Sen är den snygg, ger snygg färg och användbar i det mesta! Till och med i efterätt 🙂

  3. Mårtenssons kök on oktober 13, 2011 at 8:25 e m said:

    Åh, det är bara så himla gott, vi brukar ha getost utrört i crème fraiche till. Så bra med vintips också till, sånt uppskattar vi verkligen!

  4. Mmm vilken harlig blogg! Goda recept! Trevlig start pa helgen! towe.

  5. Ann-Sofi on oktober 14, 2011 at 9:35 e m said:

    Tack Towe:) Vad kul att du hittat hit:) Välkommen tillbaka:)

Lämna ett svar till Ann-Sofi Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation