Vill du lyxa lite i helgen med en croissantfrukost så fixar du enkelt det kvällen innan så de är färdiga för gräddning morgonen efter. Det är inte så svårt att göra croissanter helt från grunden (säger en som jobbat i ett bageri) men jag ville visa er kära läsare att man inte behöver jobba i ett bageri för att kunna göra egna frasiga croissanter. Det enda du behöver är en smördeg och det kan man ju köpa färdigt nu för tiden:) Man kan ju självklart köpa färdiga croissanter också men en liten utmaning vill ni väl ha ändå?
SNABBCROISSANTER
10 st
10 frysta smördegplattor
1 ägg
Gör så här Låt mördegsplattorna tina sen skär du varje platta till två trekanter. Lägg två trekanter på varandra så den ena hamnar lite framför den andra och rulla sedan ihop dem till en croissant. Fyll upp en plåt och plasta detta och ställ sedan i kylen. Morgonen efter slår du på ugnen till 225 grader när du går upp och penslar croissanterna med ägg. Ställ in dem i ugnen och på 5-10 minuter är de klara!
Visste du att det är jättegott att dela croissanten som en smörgås och bre smör och trycka in en fin skinkbit eller en härlig salami?
Kanske skulle göra lite croissanter till helgen 🙂
Ja det tycker jag! Man måste unna sig lite onyttigt då och då:)
Sv: Tack som fan ^_^
så gött. 😀