Cevapcici är en maträtt som främst förknippas med Bosnien som egentligen ligger vid Adriatiska havet men det Adriatiska havet är ju en del av Medelhavet så jag räknar den här rätten som lite Medelhavsinspirerad ändå. Den här rätten tar ca 30 minuter att tillaga och den påminner om våra järpar fast lite mer spicy. Här kommer receptet:

 CEVAPCICI (Ćevapčići)
4 pers
500 gr blandfärs
1 gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 tsk sambal olek
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här: Finhacka lök och paprikan. Pressa vitlöken. Blanda vitlök, lök, paprika med blandfärsen och tillsätt sambal olek, ägg , mjölk, salt och peppar. Forma till järpliknande biffar. Stek i stekpanna i ca 10 minuter. Servera med klyftpotatis, grönsaker och lite turkisk yoghurt.
LYCKA TILL!

2 Thoughts on “TEMAVECKA (Cevapcici)

  1. Cupcakesfluffan on maj 6, 2011 at 6:53 e m said:

    Så gott 🙂

  2. Maria on maj 6, 2011 at 8:58 e m said:

    Oj.. Här var det en massa goda recept.. Jag måste sitta och plöja igenom din blogg.. :)Visst var valparna fina.. Ha det bra..

Lämna ett svar till Cupcakesfluffan Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation