Ja, medelhavsvecka var det! Jag kör en vecka med mat från Medelhavet här på MATSAFARI. Idag blev det Paella som är en spansk klassisk maträtt med många läckra ingredienser. Använder du fullkornsris i den här maträtten får du en måltid med lågt GI. Det blev otroligt mycket mat på det här receptet så vi fick frysa in hälften.Det kan låtas väldigt svårt att göra en paella och det är också anledningen till att jag inte gjort någon tidigare, det verkar krångligt. Gud vad fel jag hade. Det var ju superenkelt!Detta är en perfekt rätt att bjuda på om du får många gäster. Den mättar bra och är ganska billig att tillaga. Det tar ca 1 timme att laga den här rätten: ) Här kommer receptet:

PAELLA
6 pers

4 port ris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 kycklingfilé (tinad)
200 gr seafoodmix från MIRAMAR
200 gr handskalade räkor (tinade)
5 räkor med skal (dekoration)
1 paket (30 gr) fryst persilja från findus
4 dl frysta ärter
1 röd paprika
1 paket saffran
1 krm vitlökspulver
1 krm svartpeppar
1 krm salt
Gör så här:
1. Koka upp ris enligt anvisning på paketet.
2. Hacka lök fint.
3. Strimla en tinad kycklingfilé.
4. Pressa vitlöksklyftan.
5. Stek upp lök, kycklingfilé med pressad vitlök i en stekpanna tills kycklingen är genomstekt. 
6. Strimla paprikan och lägg i stekpannan. 
7. Tillsätt seafoodmixen och sänk värmen i stekpannan till medelvärme och låt detta steka tillsammans med det andra i ca 5 min.
8. Häll i riset i stekpannan och tillsätt frysta ärtor, vitlökspulver,svartpeppar och salt. Tillsätt saffran och blanda allt ordentligt så det får den vackra jämna gula färgen. Tillsätt de hand skalade räkorna och låt detta puttra på låg värme i ca 5 minuter. Blanda i den frysta persiljan.
9.Dekorera med de oskalade räkorna och servera paellan direkt ur stekpannan.

FANTASTISKT GOTT! OCH ENKELT!

Nu måste jag ju berätta lite mer om den där seafoodmixen också. Jag har hittat den i frysdisken på Willy´s och den kostade knappt ingenting. Jag tror jag betalade ca 30 kr för 400 gr.

Påsen innehåller olika typer av bläckfisk, crabsticks och musselkött och den passar perfekt till fiskgrytor, paella och pastasås.Det är företaget MIRAMAR som tillverkar den och de har väldigt mycket annat spännande i sitt sortiment. Är du nyfiken på recept och deras sortiment är det bara att titta in på deras hemsida. Där finns massor av inspiration!

4 Thoughts on “TEMAVECKA ( PAELLA)

  1. mamma-din största beundrare. on maj 4, 2011 at 2:22 e m said:

    Paella är ju så himla gott, himla enkelt att göra och ser väldigt vackert och arbetat ut. Vi som också vill vara lite nyttiga brukar köra med bulgur.

  2. Mariette on maj 5, 2011 at 3:10 e m said:

    Paella är jättegott, brukar göra det på rester faktiskt. Kul med medelhavsvecka, hittar kanske nåt nytt =)

  3. Sandy - Motivationsbloggen on maj 5, 2011 at 7:03 e m said:

    Åh så sjukt gott! Aldrig tillagat det själv, så det måste jag testa (:

  4. Grace on maj 5, 2011 at 7:22 e m said:

    åh så gott, jag som har spanska rötter orkar inte ens göra paella själv. Fast jag gör min paella lite annorlunda från din. Jag fräser riset. Jag få ta och skärpa mig och gör en snart. 🙂

Lämna ett svar till mamma-din största beundrare. Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation