Nu är vi inne i år 2015. Det kommer ta mig ungefär ett halvår att sluta skriva 2014 när datum ska anges på diverse grejer man skriver.

Årets första recept får bli ett nyttigt vardagsrecept i form av en ugnspannkaka.

Ha nu en riktigt trevlig helg!

UGNSPANNKAKA MED GRÖNKÅL ( 4 pers)ugnspannkaka

1 paket bacon

2 msk smör

3 ägg

8 dl mjölk

1/2 tsk salt

4 dl vetemjöl

2 dl finhackad grönkål

Rejält med svartpeppar ( kan uteslutas)

Gör så här: Strimla baconet direkt i en ugnssäker form.Ställ in baconen i ugnen i 200 grader i ca 8 minuter. Smält smör och visa ihop ägg mjölk salt och vetemjöl. Rör ner smält smör och strimlad grönkål. Slå sedan blandningen över baconet.Peppra om du vill. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 25-30 minuter. Servera med  lingonsylt.

//

Ann-Sofi

 

2 Thoughts on “UGNSPANNKAKA MED GRÖNKÅL OCH BACON

  1. Jackie on januari 3, 2015 at 5:52 e m said:

    Ett gott slut och ett mycket gott nytt år önskar jag dig.
    Det är så kul att läsa både dina recept och annat smått å gott.
    Du har betytt oerhört mycket för mig som kollega och vän, jag har lärt mig massor av livet och fått tänka efter på många sätt. Önskar dig en fortsatt positiv klättring på din livstrappa och vad som än händer så kommer du finnas i mina tankar som en klippa och en livsglädjande person. Kram JK

  2. Ja hua, nu är det snart dags att ta tag i den där lite mer nyttiga sidan, men bara snart semestern är inte slut än:)
    Grönkål i äggakakan låter gott, kul att kunna variera de gamla godingarna!

Lämna ett svar till Mårtensson kök Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation