Fredag! IGEN! Den här helgen är allt struket från planeringslistan, det är dags för en riktigt slappar-helg. Vi ska bara göra sånt som är roligt och om det innebär att vi ligger i varsin soffa och skrattar åt mina dåliga skämt, ja då blir det så:) Fredagar är som bekant den obligatoriska taco-dagen för många svenska barnfamiljer. Här hemma äter vi nästan aldrig tacos men om vi gör det så går vi gärna ” all in” med sobrero hatt, tequila och corona! Min sambo har varit i taco-landet oräknerliga gånger under de senaste fem åren då mexikanarna gillar den typ av musik som min sambo spelar och taco där är inte alls som tacon vi har här. Där äter man exempelvis inte taco av hårda skal och man äter heller nästan aldrig köttfärs till sin tacos. Taco-krydda på påse, det finns inte i Mexiko. Men idag bjuder jag på en härlig vegetarisk  taco soppa! Så på med sombrero-hatten! För nu äter vi!

VEGETARISK TACO-SOPPA ( 4 pers)

  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta ( finhackad)
  • 1 burk konserverade hela tomater
  • 1, 5 liter vatten
  • 1 grönsaksbuljong tärning
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 dl gröna linser
  • 1 dl röda linser
  • 2 dl vermicelli ( korta strån liknande spagetti som finns i pasta hyllan)

En klick creme fraiche eller gräddfil och lite rocculasallat som topping

Gör så här: Hacka löken fint och stek upp den i större gryta tillsammans med smöret och den finhackade vitlöken. När det fått gyllene färg tillsätter du burken med tomater. Tillsätt vatten och en burjongtärning och låt detta koka upp. När det kokat en stund sänker du värmen något och tillsätter linserna och tackokryddan. Låt detta puttra i ca 20-25 minuter på medelvärme. De sista 3 minuterna av koktiden lägger du i vermecilli. Sen är soppan klar för servering.

Brödet får ni recept på i senare inlägg, det är inget märkvärdigt bröd alls , ett vanligt vetemjölsbröd med sesamfrö som topping.

Ha nu en riktigt härlig fredagskväll:)

18 Thoughts on “VEGETARISK TACO-SOPPA

  1. Mmmm, lät enkelt och gott! Ska lägga det här receptet på minnet. Länge sen jag åt soppa!
    Trevlig fredag på dig 🙂

    • matsafari on februari 18, 2012 at 11:11 f m said:

      Åh vad kul att du tittade förbi Luii. Jag blir alltid så glad när du lämnar ett litet tass-avtryck också:) prova soppan. Den är helt i din och Walters smak! KRAM

  2. Låter gott 🙂

  3. Tacosoppa låter gott. En ny variant som jag nog får ta o bjuda familjen på någon gång. Ikväll blir det just tacos (var o handlade igår) för det har övriga familjen planerat som fredagsmat, (som många andra i vårt avlånga land). Familjen äter med tortillabröd och jag gör en tacosallad med nanchos. Gräddfil till är ett måste, precis som i din soppa. Trevlig slapparhelg!

    • matsafari on februari 18, 2012 at 11:09 f m said:

      Håller med om att gräddfil är måste till tacos. Och jag äter gärna en taccotallrik med nacochips om jag är tvcungen att välja. Igår åt vi tacos med tortillabröd och det var länge sedan:)
      Hopppas du får en fin helg med familjen:) Den börjar ju bra:)

  4. oj vad spännande det lät! Önskar dig en riktigt härlig helg!

  5. Sällan det blir tacos här, men då blir det Corona och tequila också annars så får det va:) Mexico hade ju också varit ett härligt resemål, men det får väl vänta tills en annan semester…

    Hoppas nu att er helg blir riktigt slappig och skön!

    • matsafari on februari 18, 2012 at 11:08 f m said:

      Ja Mexiko är nog ett häftigt ställe att semestra på. Tänk alla grillresturanger som serverar picanha på spett:) Corona och tequila i överflöd och samma klimat som thailand:)

  6. Ser verkligen gott ut!

  7. Spännande detta lät, måste testas!

  8. Hurra för helg!
    När vi äter tacos försöker vi jobba oss bort från svenne-tacos, och det går ganska bra. Google is your friend!

  9. åh va gott de låter och perfekt och äta soppa när de är så ruskigt kallt,yummi

Lämna ett svar till Katarina Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation