Det här är en jättetrevlig efterrätt att bjuda på. Det finns ingen gäst som skulle tacka nej till en chokladfondant. Se till så att den inte är inne i ugnen för länge. Den ska vara härligt rinnig och krämig inuti.
CHOKLADFONDANT
4 pers
150 gr mörk choklad
150 gr smör
1 dl socker
0,75 dl vetemjöl
4 ägg
2 ägggulor
4 kulor vaniljglass och några frusna bär som dekoration
Gör så här: Smält chokladen över vattenbad eller i micro. Vispa under tiden 150 gr smält smör och socker med elvisp tills du får en fluffig konsistens. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Tillsätt äggulorna, den smälta chokladen och slutligen mjölet. Häll blandningen i smorda dessertformar och grädda i 200 grader i 8 minuter. Servera med kula glass och lite frusna bär.
Lycka till!!!Du kommer inte bli besviken!
Ser supergod ut! Blev helt chokladsugen, fast lite för tidigt på dagen är det allt. Just nu 🙂