Här kommer ett recept på en potatissallad med fransk senapsvinägrett som är supersupersupergod. Jag gjorde den till buffébordet vid midsommar och har även haft den vid tillfällen då vi har grillat. Den går med fördel att göra dagen innan eftersom senapsvinägretten då hinner sätta ordentligt med smak på potatisen.
POTATISSALLAD MED FRANSK SENAPSVINÄGRETT
4 pers
20 kokta färskpotatisar
5 slantade rädisor
oliver
1 röd lök
1 tomat
2 tsk fransk senap
5 msk olja (oliv,raps eller matolja)
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk örtsalt eller vanligt salt
1 krm malen svartpeppar
Gör så här: Koka först potatisen i riktigt med salt och vatten. Låt potatisen svalna och skär dem sedan i kvartar och blanda i skivad rödlök, slantade rädisor, oliver och hackad tomat. Blanda alla ingredienser till vinägretten i en skål och slå den sedan över potatisen. Rör om ordentligt och ställ in i kylen ett dygn så har du en fantastisk god potatissallad.
Å det där såg ju riktigt gott ut, ska nog testa det någon gång 🙂 Kul att ha hittat till din sida 🙂 Trevlig lördag på dig 🙂