För första gången fick vi visa våra matkunskaper för släkten. Det var riktigt roligt att laga mat till hela 9 personer. När man är så många vill man göra enkla rätter men som lurar ögat genom att se avancerade ut. Jag tror vi lyckades ganska bra. Jag ändrar recepten så ni kan laga för 2 istället för 9 personer.

FÖRRÄTT

Baconlindad sparris med citroncreme
2 Pers

8 frysta sparrisar
4 skivor bacon
tryffelolja
salt och peppar

Gör så här: Linda bacon runt den frysta sparrisen. Ringla över tryffelolja, salta och peppra. Släng in sparrisen i ugnen i ca 20 minuter i 200grader.

Citroncreme

rivet skal av en citron
saft från 1/2 pressad citron
2,5 dl creme fraiche
salt och peppar

Gör så här: Pressa ut citronsaften i en skål, blanda i cremefraiche. Tillsätt det rivna skalet och salta och peppra.

VARMRÄTT

picanha med medelhavspytt

Picanha finns att köpa i Willy´s köttsortiment, tyvärr ingen annanstans. Detta är ett köttdetalj som är likvärdig rostbiffen men det är utvalda djur och en viss styckningsteknik som gör köttet till en picanha. Detta är en väldigt mör och fin bit som man äter i sydamerikanska länder. Det enda man behöver göra är att badda in köttet med grovt havssalt och sedan lägga den på grillen. Går också grilla i ugn om man så vill. Köttet kostar ca 129kr per kilo.

MEDELHAVSPYTT
2 pers

4 potatisar
2 morötter
20 svarta oliver
1/2 gul lök

Gör så här: Klyfta potatisen och morötterna och lägg i en ugnsform. Hacka gul lök och strö över potatisblandningen. Häll över oliverna och krydda med dina favoritkryddor. Jag valde salladskrydda och vanligt grov salt. Låt pytten stå i ugnen i 225 grader i ca 30 minuter.

EFTERRÄTT

Eftersom jag inte kunnat bjuda på något födelsedagskalas så passade jag på att göra en 30 års tårta några månader i efterskott. I botten hade jag frysta hallon och vaniljvisp, i mittenlagret lade jag en hallonfromage och översta lagret var täckt med vispad grädde. Jag använde mig av färdigt marsipanlock och lade dubbla lager. Jag lade den gröna underst och skar ut ett hål i den röda marsipanen och lade över, bokstäverna skar jag ut ur den lilla ringen som blev kvar. Smart ju…

Ett svar till “SLÄKTMIDDAG”

  1. Elin & Peder skriver:

    och allt var helt gudomligt gott, tack för en underbar kväll!!! 🙂 /herr & fru Sparell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation