Det här är en jättetrevlig efterrätt att bjuda på. Det finns ingen gäst som skulle tacka nej till en chokladfondant. Se till så att den inte är inne i ugnen för länge. Den ska vara härligt rinnig och krämig inuti.


CHOKLADFONDANT
4 pers
150 gr mörk choklad
150 gr smör
1 dl socker
0,75 dl vetemjöl
4 ägg
2 ägggulor
4 kulor vaniljglass och några frusna bär som dekoration
Gör så här: Smält chokladen över vattenbad eller i micro. Vispa under tiden 150 gr smält smör och socker med elvisp tills du får en fluffig konsistens. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Tillsätt äggulorna, den smälta chokladen och slutligen mjölet. Häll blandningen i smorda dessertformar och grädda i 200 grader i 8 minuter. Servera med kula glass och lite frusna bär. 
 Lycka till!!!Du kommer inte bli besviken!

One Thought on “CHOKLADFONDANT

  1. Cecilia on april 17, 2011 at 9:21 f m said:

    Ser supergod ut! Blev helt chokladsugen, fast lite för tidigt på dagen är det allt. Just nu 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation