Ljuvlig,frestande och god så det förslår! Jag åt halva pajen alldeles själv, men säg för guds skull inte det till någon! Jag skulle ju kanske framstå som ett matvrak då och det är ju inte direkt hela sanningen. Jag vill hänvisa mitt hetsätande till att blåbär är ett superbär som är fyllt av nyttigheter och blåbär sägs ge bra mörkersyn och det kommer ju behövas nu när det lider mot höst och mörkare tider; D

 BLÅBÄRS PAJ 
( räckte bara till 2 pajälskare)
Deg: 
200 gr smör
4 dl vetemjöl
3 msk socker
2 msk vatten
Fyllning:
1 liter blåbär
1 msk florsocker
Gör så här: Hacka ihop smör, vetemjöl och socker och tillsätt vatten. Arbeta ihop till en deg och låt sedan degen stå i kylen i ca 30 minuter. Dela sedan degen i två bitar och kavla ut en botten och ett lock. Lägg botten i en smord pajform och förgrädda i ugnen i ca 8 minuter i 175 grader. Fyll sedan pajen med blåbär och strö över florsocker över bären. Stansa ut ett hjärta eller något annan rolig och söt form i locket på pajen och lägg sedan locket över bären. Grädda hela pajen i ugnen i ca 20-30 minuter i 175 grader. Servera med vaniljsås!

4 Thoughts on “KLASSISK BLÅBÄRSPAJ

  1. Millas Hälsoblogg on september 14, 2011 at 6:01 e m said:

    Båbärspaj äe väl hur gott som helst.

  2. Ann-Sofi on september 14, 2011 at 7:55 e m said:

    Ja verkligen!! Allt med blåbär är gott:)

  3. Hej!!

    En fråga, hur stor är formen ungefär?? 🙂
    Sitter hemma och letar recept, kan man ha i vanligt socker? eller måste man använda florsocker??

    • matsafari on april 21, 2013 at 10:12 f m said:

      Det här receptet är till 2 minipajformar. (ca 8 cm) Hoppas pajen blev god och att du hittade ett recept som passade.
      Ha en trevlig helg.
      Tack för titten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation