Det är långt ifrån våffeldagen men man kan äta våfflor vilken dag som helst, som idag till exempel. Lite roligare blir våfflorna om du blandar i färska nyplockade blåbär i smeten. Det smakar inte bara underbart, det ser rätt så mysigt ut med små blåa stänk i våfflorna. Fram med våffeljärn, glass, sylt, grädde och blåbär och ställ till med stort våffelkalas!
VÅFFELSMET
ger ca 10-12 våfflor
125 gr margarin
2 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 ägg
1 tesked bakpulver
2 dl blåbär
Gör så här: Smält matfettet och vispa ihop med mjölk och ägg. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och vispa sedan ner detta i äggsmeten. Tillsätt blåbären i smeten.Sedan är det bara att grädda blåbärsvåfflor så det står härliga till!
Servera med glass, grädde och sylt! Lycka till!
Det var verkligen inte igår vi åt våfflor… vet inte ens när det var senast?
Då är det verkligen dags:) Bra efterrätt i helgen kanske?