Det skall vara bacon i den här rätten egentligen, men det man inte har i huvudet får man ha i benen men det spelade ingen roll den här gången eftersom affären här på ”landet” stänger klockan 16 på helgerna och klockan var 5 minuter över fyra i lördags när jag började laga den här rätten. Snacka om bra maträtt då jag faktiskt kunde gå och bowla en timme med grabbarna och grytan skötte sig själv : D


BOEUF BOURGUIGNON
6-10 pers
800 gr fransyska 
1 paket bacon (det går ju utan, det vet vi nu)
2 krm salt
2 krm vitpeppar
1 krm torkad timjan
1 st lagerblad
1 msk tomatpuré
2 dl fruktigt rött vin
2 dl vatten
1 dl kalvfond
1 msk soja
4 stora champinjoner
2 stora gula lökar
2 stora morötter
1 msk hackad persilja innan servering
Gör så här: Putsa köttet och skär det i tärningar. Värm en stekpanna med smör och stek köttärningarna någon minut eller tills det fått lite stekyta. Lägg sedan över köttet i en stekgryta. Skiva champinjonerna, gula lök och slanta morötterna. Stek upp detta likadant som du gjorde med köttet, lite yta och häll sedan över grönsakerna i stekgrytan.  Häll sedan på med de övriga ingredienserna och låt detta puttra på spisen på låg värme i ca 2 timmar. Servera med kokt potatis. 
Den här rätten smakar ännu bättre dagen efter så den kan med fördel tillagas dagen innan den ska ätas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation