Ja, djävulsbiffar är ett eget påfund. Anledningen till att de fick det namnet är att de är så djävulens starka och detta recept är inte för veklingar, det kan ryka ur öronen på den som inte tål stark mat.Den som gillar stark mat kommer förälska sig i dessa biffar. Ett tips är att göra många så du får med en matlåda med djävulsbiffar till jobbet, de är nästan ännu godare dagen efter de lagats.
500 gr blandfärs
1 gul lök
2 msk harissa
2 msk sambal olek
1 msk stark paprikapulver
1 dl mjölk
1,5 dl ströbröd
vetemjöl
HET Rödvinssky
1 dl rödvin
2 msk fond ( jag tog kalvfond)
2 msk socker
1 tesked sambal olek
1 tesked harissa
2 msk redning
Gör så här: Blanda ströbröd, mjölk, harissa, sambal olek och paprikapulver i en bunke och låt stå i 10 minuter. Finacka den gula löken. Blanda lök och blandfärs med ströbrödsblandningen och låt detta stå och vila i 10 minuter.
Forma sedan till biffar som du vänder i vetemjöl.
Stek biffarna i en panna ca 6 minuter på varje sida beroende på hur tjocka du gör dem.
Servera med kokt potatis och rödvinssky.
Enjoy och lycka till!
Så gott det ser ut och vilken härlig blogg du har, så mycket mumsiga recept 🙂
mm-mm! ska jag göra nästa gång jag har tid att laga avancerad mat!=D (lär väll bli om en månad antar jag…) //Walter