Här kommer min egen tolkning av sommaren på ett fat. Den här pajen är farlig eftersom du kan äta i stort sett en hel paj själv bara för att den smakar så gott! Lite somrig, lite glad och fylld med vit choklad hi hi det rimmade ju lite till och med.
Servera den med glass, vispad grädde eller det smalare alternativet, vaniljyoghurt och njut!
MATSAFARI`S HAPPY BANANA STRAWBERRY PAJ
8-10 bitar
Botten:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tesked bakpulver
Fyllning:
2 glada bananer
10 jordgubbar (färska eller tinade frysta)
50 gr vit choklad
Gör så här. Blanda vetemjöl, bakpulver och socker och nyp ihop det med smöret. Arbeta till en deg som du sedan ställer in i kylen i ca 30 minuter. Kavla sedan eller tryck ut degen i smord pajform. Grädda skalet i ugnen utan fyllning i 10 minuter i 200 grader. Ta ut pajskalet och fyll sedan med glada bananer i botten, riv chokladen över och lägg skivade jordgubbar i något fint mönster ovanpå. Grädda i ugnen i 20-30 minuter och låt den svalna något innan du serverar den.
Lycka till!!!
Ser gott ut 🙂
Ååh, vad gott det såg ut att vara!Riktigt sådär härlig sommar paj!Kram