Det orangefärgade bäret som kommer från apelsinträdet. Gul som solen och själva ordet apelsin kommer bland annat från tyskan, appelsine, som betyder äpple från Kina. Knasigt och egentligen helt onödigt vetande! Men så gott det blir att smaksätta glass med apelsin och lite contreau! Och gröp ur apelsinen, fyll den med glassen och servera! Du kommer deessutom imponera på polarna och kanske få en och annan ny kompis om du ställer fram en sån här härlighet!

APELSINGLASS ( 2 pers)

  • 2 apelsiner
  • 2,5 dl yoghurt
  • 4 msk socker
  • 2 msk contreau ( kan uteslutas om man är nykterist)
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här: Skär av toppen på apelsinerna och gröp sedan ur apelsinerna försiktigt med en sked. Passera sedan apelsinköttet genom en sil så du får saften för sig och köttet för sig. Blanda sedan saften med sockret och rör tills sockret löst sig. Blanda sedan yoghurt med vaniljsocker och häll i saften från apelsinen i den skålen. Häll på contreau och rör om ordentligt. Vänd sedan ner apelsinköttet och ställ in blandningen i frysen.Ställ apelsinerna på en bricka och ställ in dessa också i frysen Låt glassen stå i frysen en timme sedan tar du upp glassen och rör om. Ställ in glassen i frysen igen i  en timme och ta sedan ut den och skrapa med en gaffel så det blir lite slush-aktig konsistens. Sen kan du ta fram apelsinerna och fylla dom med den slush-aktiga glassen och ställ in apelsinerna i frysen tills det är dags för servering. Du kan alltså göra glassen dagen eller några innan servering om du så vill. Du behöver ta fram de fyllda apelsinerna ur frysen ca 1 timme innan servering för att glassen inte ska vara stenhård.Enkelt, gott och framförallt vackert!

KRAM PÅ ER:-)

35 Thoughts on “HÄRLIG APELSINGLASS I EN APELSIN

  1. ser underbart gott ut! kommer definivt att bjuda på detta någon gång, men då blir det nog att köpa glass i affären 🙂

  2. Men så läckert det blev, ser ut att smaka alldeles supergott.

    Fortsatt trevlig söndag

  3. sv:Tack så mycket för tipset !

    Följer din blogg via bloglovin , så följ gärna mig !

  4. Åh, semester! Detta är absolut semester för oss, Gran Canaria för flera år sen. Då åt vi apelsiner på både detta sätt och några vis till.
    Så fint när bladen sitter kvar också, stilpoäng absolut!

    Ha en riktigt bra vecka.

  5. Åhh, fint! Påminner mig om härliga Florida <3

  6. Vilka fina blder och snälla du vilken inspirationskälla du är! Jag springer in hos dig varje dag för att se dina kreationer!
    Kramkram i massor!

  7. Mmm så gott och fint blir det också:)
    Ha en fin kväll
    Kram victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  8. Jag har gjort citronglass och serverat på samma sätt, men den blev väl sur. Kan tänka mig att apelsinglassen var jättegod!

    • matsafari on januari 16, 2012 at 7:32 f m said:

      Ja apelsin är ju fortfarande syrlig men inte lika sur så prova den här glassen:) Hacka gärna lite mörk choklad också om du vill ha lite bitar i glassen, det blir ocksp kanongott!

  9. Vilka underbara kreationer wow! Ska jag testa vid tillfälle!

  10. Glass är ALLTID gott! SKa prova på apelsinsmak, har inte kommit så långt än i mitt glasskapande!

  11. Så läckert det ser ut! och så häftigt att fortfarande bladet på apelsinen sitter kvar, det är ju rent ut av stil poäng! =)
    // Tina

  12. Så himla fina!! Och det ser jättegott ut 🙂

  13. Härlig och snygg efterrätt! Har gjort en liknande variant med citron. Älskar citrus!!

    ha en fin dag,

  14. Finare uppläggning kan man väl knappt hitta! Vad härligt att servera i apelsinen!

    //Linda

    • matsafari on januari 17, 2012 at 12:45 e m said:

      Ja det är en annolunda med riktigt snygg uppläggning av en efterrätt som imponerar på gästerna! Att den också är riktigt god är j ett plus;-D

  15. Otroligt snygga! Minns att jag gjorde något liknande med citronsorbet i citroner för jättelänge sedan. Verkligen dags att återuppliva idéen nu när apelsinerna är i säsong. Ursnygga frukter med blad du hittat också!
    Många hälsningar från fröken Dill

    • matsafari on januari 17, 2012 at 6:12 e m said:

      Ja nu är apelsintiderna här så det är bara att börja göra glass i stora lass:) Citron lät spännande! Det ska jag komma ihåg till nästa ”glassprojekt”:)

  16. Så gott det låter! Och verkligen tjusigt sätt att servera på.

  17. Oj, vilken drömglass! Och jag menar, allt som serveras i sitt skal – klockrent! :=)

  18. Åh ser ju helt underbart ut med den urgröpta apelsinen och fylld med glass.älskar verkligen apelsin men har ännu inte smakat apelsinglass,blir ett måste nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation