Ja, varenda människa pratar om dessa små så kallade underverk.Helt plötsligt finns en hög med receptböcker om dessa små bakelser. Så jag får väl testa att baka dem innan jag bestämmer mig för om jag tycker det är töntigt eller inte… Det är ju helt enkelt egentligen muffins dekorerade med lite omsorg. För att dekorera måste man ha en frosting som det så fint heter i cupcakesvärlden. Jag gör inte egen frosting idag utan jag blandar ihop en ekströms hallonfromage på påse:) Bara för att bevisa att det faktiskt går att göra det enkelt för sig samtidigt som det smakar gott.Jag tror inte cupcakesguden kastar mig i helvetet för det…eller? Hur eller hur om du använder ekströms hallonfromage så häll upp den vispade blandningen i en spritspåse och ställ in i kylen i minst 30 minuter, den är alldeles för rinnig i konsistensen annars. Så fram med fina formar, rensa bland strösslet och känn dig nöjd när du är färdig för de blir ju såååå fina!!!!
Gör så här: Ställ muffinsformarna på en plåt. Rör smält matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under omröring. Blanda i kakao, vaniljsocker, mjöl och bakpulver samtidigt som du häller på vätskan. Häll upp smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter.
Sen är det bara att dekorera hur du vill, jag antar att det inte finns några rätt eller fel. Jag använde strössel, lite frusna bär och dekoreringsglasyr.
gud vad gott det ser ut 🙂
Ser så gott ut 🙂
hej, jag undrar hur många muffins det här receptet räcker till ungefär :)125 g färskost naturell ex. Philadelphia cream cheese, 2 pkt75 gram smör1 tsk vaniljsocker150 g florsocker
Anonym: Jag skulle tippa att ditt recept på frosting räcker till 20-25 medelstora muffins kanske till och med några till. Lycka till!
fina cupcakes! men den glasyren med florsocker och vatten/citronsaft/limesaft/apelsinsaft testade jag och den blev bara en vattnig gegga.. ja jag får väl prova mig fram!