Eller vetegifflar med choklad om du vill ha ett svenskare ord. De här goda bröden är busenkla att svänga ihop om man bara följer receptet.Gör gärna det här en svalare dag eftersom smöret gärna blir mjukt i värmen och det blir svårhyvlat.
PAINS AU CHOCOLAT
ca 12 st
ca 12 st
25 gr jäst
1 dl mjölk
1 ägg
1 dl socker
1 tesked salt
8 dl vetemjöl
150 gr kallt smör/margarin
12 rutor choklad av valfri sort
1 ägg till pensling
Gör så här: Smula ner jästen i en bunke.Blanda i rumstempererad mjölk i bunken och rör tills jästen har löst upp sig. Tillsätt ägg, socker, salt och lite av mjölet. Rör sedan i resten av mjölet lite i taget under omrörning och arbeta sedan ihop till en smidig deg. Använd lite mjöl till utbakningen och kavla ut degen till en tunn platta. Skär med osthyvel på matfettet och lägg på plattan i tunna skivor. Vik sedan dubbelt och kavla igen till en tunn platta och fortsätt havla och hyvla margarin ca 3-4 ggr. Sedan kan du skära ut trekanter av degen och kavla. Lägg sedan en chokladbit i ena kanten och rulla ihop trekanten till en giffel. Lägg på en plåt med 6 st gifflar på varje och låt jäsa under bakduk minst 1,5 timme eller under natten i kylskåp.Pensla chokladgifflarna med uppvispat ägg. Grädda i ugnen i 220 grader i ca 10 minuter. Går bra att frysa och tina i micron.
LYCKA TILL!