Ja men då får vi snart bänka oss i soffan med chipspåsen och ett glas vin för att titta på prinsessans Lillians begravning i direktsändning! Allt som sänds på tv ska ju vara av underhållande karaktär så jag antar att alla halvdöda svartklädda kärringar och gubbar som tågar in i kyrkan just nu med hjälp av en skröplig käpp eller en rullator med guldfälgar och med bizarra hattar (som hämtade från filmen Alice i underlandet)  är BRA tv. Annars så här en lördag sitter jag och trycker i mig värktabletter och vadar fram i snorpapper, ett gott vårtecken så att säga. Det blir inte riktig vår utan en riktigt taskig feberförskylning. Så för att pigga upp mig själv och även er andra så bjuder jag idag på goda pommes duchesse. Ha en riktigt fin lördag!!!

POMMES DUCHESSE SMAKSATT MED BASILIKA ( ca 15 toppar)

12 stora potatis ( mjölig typ)

ca 2 liter saltat vatten till kokning av potatis

1 vitlöksklyfta

50 gr smör

2 äggulor

1 msk hackad basilika

ca 1/2 dl mjölk (om det behövs)

Gör så här: Skala potatisen och tärna dom i jämnstora bitar och koka dem i saltat vatten. Låt vitlöksklyftan koka med i vattnet och fiska upp den sen när potatisen är färdig.När potatisen är genomkokt, mosa då med potatisstöt eller vispa med elvisp. Blanda ner smör, äggulor, basilika och mjölk. Konsistensen ska bli lite tjockare än vanligt mos. Lägg potatismoset i en sprits och spritsa sedan ut fina rosor eller toppar på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter eller tills topparna fått gyllenbrun härlig färg. Servera till något gott tillbehör.

Festligt men ack så enkelt:)

19 Thoughts on “POMMES DUCHESSE

  1. Snygga rosor hörru! När jag spritsade pommes duchesses med en rund tyll såg det ut som ja… gissa själv. Gult bajs.
    Alla anledningar att dricka vin är bra anledningar, gamla prinsessor som dött eller ej.
    Trevlig helg!

    • matsafari on mars 19, 2013 at 1:11 e m said:

      Tack:) Vet du jag änvänder engångspritspåsar man kan köpa i hyllan med plastpåsar. I det paketet finns pritspåsar och olika tyll för engångsbruk. Kanske inte så miljövänligt men jag slarvar alltid bort alla tyllar annars.
      Gult bajs låter inte alls trevligt! HAHA! Men vad fan, smakar det gott så…
      KRAM

  2. Mm smarrigt, jag gjorde pommes duchesse för inte så länge sen;)
    Ha en fin helg
    Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  3. Det var längesen jag åt pommes duchesse, men gott är det!!!

  4. Ja det är något med formen som gör att det blir extra lyxigt liksom. Har du någon bra sprits? Jag tycker mina är så dåliga och funderar på vart man hittar en bra.
    mvh
    Lottzy

    • matsafari on mars 19, 2013 at 1:17 e m said:

      Jag köper faktiskt engångspritsar som du hittar i hyllan där vanliga plastpåsar och folie och sånt ligger. Funkar jättebra, slipper disk och slipper leta efter tyll varje gång!!

  5. Men krya på dig
    Vill tacka för tipset som jag fick av dig att besöka Extrem Food vilken butik 🙂
    Finns ett inlägg på bloggen om du vill läsa:)

    • matsafari on mars 19, 2013 at 1:18 e m said:

      Tack snälla för krya på dig hälsningen. Den gjorde susen!
      Jag var inne och kikade på din Stokhomsresa. Verkar som ni hade riktigt riktigt trevligt!

  6. Jag kan inte minnas när jag senast åt pommes duchess… men gott är det!
    Ajaj, krya på dig kramar!

  7. Din stackare! Hoppas du snart mår bättre. Pommes duchess gör vi inte så ofta men himla gott är det. Kram

  8. Åh så gott! Vackert också. Krya på dig nu. Jag missade begravningen men det låter inget vidare kul. Hon var nog snäll, Lilian, men görgammal som vi säger i Göteborg. Kram och prosit.

    • matsafari on mars 19, 2013 at 1:19 e m said:

      Tack snälla för krya på dig hälsningen. Den gjorde susen!
      Den där begravningen var inte alls så underhållande som den först verkade. Usch så dystert!

  9. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

  10. Nu känns det som jag måste laga något som passar med Pommes duchesse snarast 🙂
    Lena från make a hea head food

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation