Rabarberdrömmen jag gjorde i våras var så god och fiffig att jag ville tävla med den i lantmännens tävling Nordiska smaker. I helgen fick jag ett grattismail, jag hade vunnit en hel låda med mat och mitt recept var en av de 10 bästa enligt juryn. Det firar vi med att lägga upp receptet igen här på MATSAFARI.
RABARBERDRÖM 2 pers
KOMPOTT:
1 rabarberstav
1/2 dl röd citrus juice BRAVO
1/2 dl socker
1 rabarberstav
1/2 dl röd citrus juice BRAVO
1/2 dl socker
MARÄNGTÄCKE:
1 äggvita
1 dl socker
Strössel
Gör så här:Börja med rabarberkompotten. Skiva rabarber i mindre bitar och koka upp rabarber med juice och socker i en kastrull. Låt sjuda i ca 30 minuter. Vispa en äggvita med socker till en fluffig vit smet. Du får vispa väldigt länge och marängsmeten är färdig när du kan hälla upp och ner på bunken utan att smeten rinner ut. Smöra en form och häll sedan rabarberkompotten i botten. Spritsa marängsmeten med en sprits som ett täcke ovanför kompotten och dekorera med strössel. Grädda sedan i ugnen i 120 grader i ca 1 timme och 30 minuter. efter en timme kan du stänga av värmen i ugnen.
Den här desserten är både mjölkfri,(om du använder mjölkfritt smör) glutenfri och nötfri.
Nej men GRATTIS! Vad roligt att du var en av vinnarna, det ser onekligen mycket, mycket gott ut <3
GRATTIS, så himla kul. Det låter ju så makalöst gott med det lite syrliga och den söta marängen tillsammans!