Ursäkta dröjsmålet, detta var söndagens måltid. Ibland hinner man inte med helt enkelt. Skinkstek är hur eller hur ingenting vi äter ofta men gott är det om man får ihop en härlig sås och inte har för hög temperatur i ugnen.
SKINKSTEK MED SMAK AV ÄPPLE
4 pers
ca 800-1000 gr skinkstek
1 äpple
2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
1 krm salt
2 dl äppelvin
Servera med klyftpotatis kryddade med dill
Gör så här: Skiva äpplet i mindre klyftor. Skiva vitlöken i mindre bitar. Gör små hål i skinksteken med kniv och stick ner äppelklyftor och vitlöksbitar i hålen. Lägg skinksteken i en ugnsform och häll över 2 dl äppelvin krydda med svartpeppar och salt ovanpå och ställ in skinksteken i ugnen 170 grader med en ugnstermometer. När temperaturen visar 65 grader kan du ta ut skinksteken och låta den vila 5 minuter under ugnsfolie. Under den tiden kommer skinkstekens innertemperatur stiga ytterligare 5 grader. Skiva i tunna skivor och servera med klyftpotatis och broccoli. Använd skyn från skinksteken till sås genom att hälla över skyn i en kastrull och red den med vetemjöl eller maizena.
Hoppas du får en härlig dag med solsken!