Ja, du läste rätt. Gräslöks tzatziki. Finns det? Jag vet inte, men nu gör det det! Istället för gurka tog jag gräslök bara för att testa hur det skulle bli. Ni vet, om man inte testar får man heller aldrig veta. Betyg? Ja, inte dumt alls! Passade jättebra till det övriga på tallriken och jag blev mätt! Skivad kassler är ganska underskattad och har även på senare tid blivit väldigt dyr. Men ack så enkelt det är, bara skiva några skivor och äta kallt är ju underbart under varma sommardagar.
GRÄSLÖKSTZATZIKI
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 pressad lime
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 knippe klippt gräslök
Gör så här: Pressa vitlöken i en skål och klipp ner vitlök, pressa limesaft i skålen och tillsätt turkisk yoghurt. Smaksätt med salt och peppar. Ställ in i kylen 1 timme innan servering.
SKIVAD KASSLER MED FÄRSKPOTATIS
2 pers
8 skivor kassler
8 medelstora färska potatisar
1 dl salt
1 msk färsk dill
Gör så här: Koka färskpotatisen i ca 15-20 minuter tillsammans med 1 dl salt, ja, du läste rätt, det ska vara en hel deciliter. Om du inte skalar dina färskpotatis förstås. Skär sedan kassler i skivor och när potatisen är färdig så kan du strö över hackad dill.
LYCKA TILL MED VAD DU NU HITTAR PÅ I KÖKET!