Ibland skriver jag recept till tidningar. Det här receptet hamnade i tidningen Nordöstran som är en gratis lokaltidning här i mina trakter. Jag visade i tidigare inlägg hur det kan se ut ”behind the scenes” när det gäller matfotografering, men nu är det väl hög tid att visa hur bilderna faktiskt blev. En rikigt läcker paj både till smak och utseende.

VÄSTERBOTTENPAJ MED KANTARELLER OCH GRÄSLÖK ( 6-8 bitar)

PAJDEG:

  • 150 gr smör
  • 4 dl mjöl
  • 1 äggula
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten

FYLLNING:

  • 400 gr kantareller
  • 3 dl riven västerbottenost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl hackad färsk gräslök
  • 4 ägg
  • 1 krm av salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här: Finfördela smöret i mjölet,salt och tillsätt vatten.Arbeta ihop till en slät deg. Forma den till en klump och ställ in i kylen i ca 30-40 minuter. Värm ugnen till 200 grader.Kavla ut degen så den täcker botten och kanterna i en pajform. Förgrädda pajskalet i 15 minuter och stek under tiden upp kantarellerna i lite smör med 1 krossad vitlöksklyfta och lite svartpeppar. Vispa äggen lätt tillsammans creme friache, kantarellerna, riven västerbottenost. Smaksätt med salt och peppar. Slå sedan blandningen i pajskalet och grädda in ugnen i ca 20 minuter tills äggstanningen har stelnat. Dekorera sedan pajen med kräftstjärtar.

Och hur såg då receptet  ut i tryckt form? Jo så här! Och ibland blir det fel som bara den, hihi, osten råkade försvinna i receptet och min matbloggsadress råkade bli en adress till någons kokbok istället… Det är sånt som händer 😀

9 Thoughts on “VÄSTERBOTTENPAJ MED KANTARELLER OCH GRÄSLÖK

  1. Den här skulle jag gilla! Roligt att ha sitt recept i en tidning 🙂

  2. Åååh GUD vad gott det ser ut och låter! Jag dreglar här framför datorn! Väldigt roligt att se sitt eget recept i en tidning kan jag tänka mig 🙂 Kantareller är en stor favorit, kan tänka mig att det är ljuvligt ihop med västerbottensosten <3

  3. Låter jättegott och instämmer med övriga, så kul att ha med sitt recept 🙂 Haha, ja ibland kan det bli lite fel… 😉
    Önskar dig en trevlig helg!

  4. Har gjort någon liknande, var galet god. Inte illa att få tidningsrecepta, heja dig!

    Kram Malin

  5. Spännande med tryckfelsnisse;-) Kul att komma med i tidningen!

  6. va roligt och få sitt recept på tidningen och inspirera andra,vilken känsla.
    otroligt vackra bilder och den pajen ser ju smarrig ut

  7. Så kul att ditt recept kom med!!! Grattis! Pajen ser verkligen god ut… det här blir en ”keeper”. Tack!

  8. Förresten… tack för din fina kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation