Nu är verkligen julen och nyår förbi. Det är riktigt skönt faktiskt och nu går vi mot ljusare tider igen och jag har nog aldrig längtat så mycket efter våren som jag gör just nu. Tänk så härligt när man kan sitta ute och fika i trädgården, plocka färska örter i trädgårdslandet och grilla en härlig köttbit på en glödbädd av kol!!! Jag längtar efter en härlig cykeltur med picknickkorgen då man kan duka upp läckerheter i en vacker glänta vid sjön.
Julen har varit trevlig, men kort och fylld med roliga och oväntade julklappar och god mat. Vi är många i vår familj så vi får fira jul i omgångar för att hinna träffa alla och julen har vissa år pågått till februari, mars och rent av april nått år.
I julklapp i år (som är värda att nämna här på matsafari) är en serie fantastiska olivoljor från min svägerska med make och jag är evigt tacksam när människor vill stödja och uppmuntra ett utav mina största intressen, matlagning. Oljorna är odlade i södra Frankrike på en familjegård där en gång Charles Billet startade olivproducering på 1950 talet och gården ägs nu av hans barnbarn.
OLIVOLJA MYNTA
– ruccola sallad
– tomat sallad
– dipp såser
– taboulé
– smaksättning i chokladkakor och bakverk
OLIVOLJA PICHOLINE
En neutral olivolja utan smaksättning som är pressad på stora picholineoliver.
OLIVOLJA SAFFRAN
– stekt ägg
– fiskrätter
– pasta, ris
För mer information om olivoljorna så besök gärna http://www.olivie.eu/!